عضو هیات مدیره انجمن گفتار درمانی گفت : بیماری اوتیسم مجموعه ای از اختلالات سیستم عصبی است که در طول دوران رشد فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری در ایران رو به افزایش است .
"اوتیسم " حوزه ارتباط و زبان را تحت تاثیر قرار میدهد، بر ارتباطات غیرکلامی فرد تاثیر منفی میگذارد و بر تعاملات اجتماعی بیمار مانند برقراری ارتباط با دیگران و اعلام مخالفت نیز اثرگذار است.
دکتر هاشم فرهنگ دوست در نشست خبری اختلالات تکاملی که در کلینیک ذهن زیبا برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود :این بیماری در ایران مورد توجه قرار نگرفته و در زمینه اطلاع رسانی درباره اوتیسم برای خانواده ها حمایت کافی به عمل نیامده است .
به گفته وی برخی از خانوادهها ابتلا به این بیماری را به عوامل ماوراء طبیعه نسبت میدهند و این در حالی است که این اختلال به دلایل طبیعی رخ میدهد.
فرهنگ دوست ادامه داد:در حال حاضر مراکز آموزش و توانبخشی به کودکان زیر 14 سال خدمات ارائه میدهند و مراکز درمانی که بتواند برای بیماران اوتیسم خدمات رسانی کند وجود ندارد .
وی خاطر نشان کرد :با توجه به گسترش این بیماری در جهان و ایران باید سیاستهای ایران با سیاستهای جهانی اختلاف فاحش نداشته باشد .
عضو هیت مدیره انجمن گفتار درمانی افزود :اگر بیماری اوتیسم بموقع تشخیص داده شود میتوان از عوارض وسیع این بیماری پیشگیری کرد. اوتیسم مجموعهای از اختلالات عصبی که در توانمندی کودک را تحت تاثیر قرار می دهد واثرات منفی بر بر فرآیند اجتماعی برجای می گذارد .
به گفته وی حوزه تفکر یکی دیگر از حوزههایی است که بر اثر ابتلا به اوتیسم تحت تاثیر قرار میگیرد و به همین علت فرد مبتلا به اوتیسم رفتارهای شگفت انگیز از خود نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه اگر بیماری اوتیسم زود تشخیص داده شود و اقدامات درمانی به موقع انجام شود در نتیجه علائم بیماری کمتر بروز پیدا میکند.
وی به خانواده ها توصیه کرد :دقت کردن به حرکات و حرف زدن فرزندان خود می تواند به کودک کمک بزرگی بکند و این در حالی است که خانواده ها بسیار دیرهنگام و پس از دو سالگی به پزشک مراجعه می کنند و این زمانی است که فرزند آنها قادر به حرف زدن نیست.
فرهنگ دوست به تفاوت عقب ماندگی ذهنی و اوتیسم اشاره کرد و گفت: کودکان مبتلا به این بیماری دارای هوش عادی هستند اما در تفکرات انتزاعی مشکلاتی دارند.
عضو هیات مدیره انجمن گفتاردرمانی در خصوص علل و عوامل بیماری اوتیسم گفت :جامعه پزشکی و علم هنوز علت این بیماری شناسایی نکردهاند ولی به نظر میرسد 50 ژن در تفاوت کارکرد سیستم عصبی مبتلایان به اوتیسم با افراد عادی وجود دارد.
وی افزود : روشهای استفاده برای گفتار درمان مانند بازی درمانی که یکی از اقداماتی است که در درمان برای