سفارش تبلیغ
صبا ویژن
وبلاگ اطلاع رسانی بهاریون، فرهنگی اجتماعی اقتصادی ورزشی
پیام مدیریت وبلاگ :
با سلام خدمت شما بازدیدکننده گرامی ، به این وبلاگ خوش آمدید . لطفا برای هرچه بهتر شدن مطالب این وبلاگ ، ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازید و به ما در بهتر شدن کیفیت مطالب وبلاگ یاری رسانید .

rss

درباره ما


قالب میهن بلاگ تقویم جلالی

موضوعات مطالب
آرشیو مطالب

آمار و امکانات

رسیدن زمین به حداکثر فاصله از خورشید، تعیین دقیق قبله و مشاهده هلال ماه رمضان 1433 سه رویداد مهم نجومی تیرماه امسال هستند.

1391/04/07 - 17:45

با شروع فصل تابستان و اوقات فراغت ، دانش آموزان و دانشجویان علاقه مند به آسمان مشتاق هستند که رویدادهای نجومی اولین ماه تابستان را بدانند و با داشتن اطلاعات علمی آنها را رصد کنند .

مدیر انجمن آماتوری نجوم ایران روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت : فصل تابستان روز پنج شنبه اول تیر ساعت 3:38 دقیقه بامداد آغاز شد. در این لحظه خورشید بیشترین کشیدگی را بر روی دایره البروج از استوای آسمان داشت.

مسعود عتیقی افزود : در اول تیرماه امسال در هنگام شامگاه هلال زیبای شعبان 1433 در افق غربی در شرایطی مشاهده شد که با سیاره تیز پای تیر ( عطارد ) در برج فلکی دو پیکر ( جوزا ) همنشینی داشت و حدود 7 درجه این اجرام با یکدیگر فاصله داشتند و تیر بسیار کم سو در شمال ماه قرار داشت.

وی خاطرنشان کرد : یکشنبه 4 تیر ستاره مشهور دل شیر (قلب الاسد) با جدایی کمتر از 7 درجه در شمال ماه قرار گرفت و در شامگاه سه شنبه ششم تیر سیاره سرخ بهرام کمتر از 7 درجه در شمال ماه قرار خواهد گرفت . محل این دیدار برج فلکی دوشیزه و یا همان سنبله است.

عتیقی در مورد بارش های شهابی این ماه گفت: با توجه به فاز روشنایی 46 درصد ماه و تعداد پایین بارش شهاب سنگ ها در ساعت ، شرایط خوبی برای رصد شهاب سنگ ها در این ماه وجود ندارد با این حال می توان شهاب هایی را که گهگاه دل آسمان را می شکافند ، مشاهده کرد .

به گفته عتیقی،‌ در شامگاه پنج شنبه 8 تیر سیاره حلقه به گردن و زیبای کیوان با جدایی بیش از 6 درجه در شمال ماه قرار خواهد گرفت و این در شرایطی است که ستاره سماک اعزل ( آلفا سنبله ) در میانه راه این دو جرم و به ماه نزدیکتر است.

وی خاطرنشان کرد : در ساعت 30 : 21 دقیقه پنج شنبه ، سیاره سبز آبی اورانوس که به سبب وفور متان در جو خود به این رنگ دیده می شود، به زاویه 90 درجه نسبت به خورشید می رسد و هر چند در این لحظه سیاره زیر افق است اما در بامداد جمعه 9 تیر همراه با برج ماهی از افق شرق سر بر می آورد و قابل رصد خواهد بود. در این بامداد ساعت طلوع اورانوس 30 : 1 بامداد خواهد بود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری افزود: یکشنبه 11 تیر سیاره تیز پای تیر به حداکثر کشیدگی شرقی خود می رسد .زمان این کشیدگی ساعت 6:34 دقیقه است اما در شامگاه بهترین شرایط برای رصد این سیاره که به فر آسمانی ( با توجه به نزدیکی به خورشید و گرمای بالای بیش از 400 درجه سانتیگراد ) معروف است، وجود دارد.در همین شب ماه نزدیک به بدر در آستانه برج عقرب قرار می گیرد( قمر در عقرب ).

عتیقی گفت: پنج شنبه 15 تیر سیاره زمین به حداکثر فاصله از خورشید می رسد و ساعت 57 : 7 صبح فاصله زمین 152 میلیون و 92 هزار و 425 کیلومتر از خورشید خواهد بود.

وی ادامه داد: شنبه 24 تیر خوشه زیبا و جوان ستاره ای پروین در ساعت 24: 16 دقیقه بعد از ظهر در کمترین فاصله با هلال زیبای کاهنده شعبان 1433 قرار خواهد داشت، هرچند این اجرام در ساعات بامدادی این تاریخ کمترین فاصله را با یکدیگر تجربه می کنند.

عتیقی افزود : یکشنبه 25 تیر یک بار دیگر فرصتی پیش می آید که مسلمانان جهان به تعیین جهت دقیق قبله به ویژه در مساجد و نمازخانه ها بپردازند .

مدیر انجمن نجوم آماتوری گفت: ساعت 57: 13 ظهر روز 25 تیر لحظه اذان ظهر در مکه مکرمه است و خورشید دقیقاً عمود بر خانه خدا می تابد به نحوی که خانه خدا سایه نخواهد داشت.

عتیقی ادامه داد: در این لحظه اگر در هر کجای زمین که خورشید در آسمان است به سمت خورشید بایستید دقیقاً به سمت قبله خواهید بود.برای این کار کافی است یک شاقول را به زمین عمود کنید و امتداد سایه به سمت خورشید را علامت گذاری کنید، سمت دقیق قبله در مکان مورد نظر شما تعیین شده است.

دو بار در سال یک بار در هفتم خرداد و بار دیگر در 25 تیرماه هنگامی که خورشید به میل 5/ 23 درجه در اول تابستان رفته و باز به سمت استوای آسمان باز می گردد، میل خورشید 21 درجه و منطبق با عرض جغرافیایی خانه کعبه و یا همان بیت العتیق است و از طریق محاسبه مکان خورشید و زمان ظهر مکه مکرمه که خورشید به نصف النهار محلی ناظر و در خانه خدا به سمت الراس ( سرسو ) می رسد، می توان جهت دقیق قبله را مشخص کرد .

عتیقی یادآور شد : در بامداد روز یکشنبه 25 تیر حدود 3 صبح همزمان با طلوع هلال ماه، همنشینی مسحور کننده غول منظومه خورشیدی یعنی سیاره برجیس ( مشتری ) را با ماه قد خمیده در صورت فلکی سنبله مشاهده می شود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری در مورد آخرین رویداد نجومی تیر ماه گفت: روز جمعه 30 تیر هلال شب اول رمضان 1433 بالاتر از غزال تیز پای منظومه خورشیدی یعنی سیاره تیر در افق غربی خودنمایی می کند.

 


قشم آنلاین

انواع کد های جدید جاوا تغییر شکل موس