فشار خون طبیعی بالا در افراد مسن، عامل خطر قابل توجهی برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی محسوب نمی شود.
به گزارش "ساینس دیلی"، فرزاد حدائق پژوهشگر مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری های متابولیک تهران در یک مطالعه 9 ساله در مورد فشار خون بر روی شش هزار و 273 فرد 30 ساله و بیشتر اعلام کرد: بالا رفتن سن و فشار خون طبیعی بالا تاثیر چندانی در بروز حوادث قلبی عروقی (CVD) و بیماری عروق کرونری قلب (CHD) ندارد.
وی که نتایج مطالعات خود را در کنگره جهانی قلب و عروق در دوبی ارائه کرده است اظهار داشت: خطر ابتلا به حوادث قلبی عروقی و بیماری عروق کرونری قلب به طور قابل توجهی در افراد مبتلا به فشار خون بالای طبیعی در سنین متوسط (بین 30 و 60 سال) نسبت به افراد با فشار خون بالای طبیعی در سن 60 سال و بالاتر، بیشتر است.
این مطالعه حاکی است: با این حال، حوادث CVD و خطر CHD، به طور مشابهی درافراد مبتلا به فشار خون بالا درهمه گروه سنی، بالاست .
وی افزود:این نتایج، بر این واقعیت تاکید دارد که فشار خون بالا ، یک خطر جدی برای CVD در تمام گروه های سنی است، با این حال، نتایج به دست آمده همچنین نشان می دهد برای مدیریت منابع فشار خون بالای طبیعی باید تمرکز خود را برای افراد میانسال قرار دهیم.
فشار خون بالا به عنوان یک فشار سیستولی 140 میلی متر جیوه یا بالاتر و یا فشار خون دیاستولی 90 میلی متر جیوه یا بالاتر تعریف شده است.