وبلاگ اطلاع رسانی بهاریون، فرهنگی اجتماعی اقتصادی ورزشی
پیام مدیریت وبلاگ :
با سلام خدمت شما بازدیدکننده گرامی ، به این وبلاگ خوش آمدید . لطفا برای هرچه بهتر شدن مطالب این وبلاگ ، ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازید و به ما در بهتر شدن کیفیت مطالب وبلاگ یاری رسانید .

rss

درباره ما


قالب میهن بلاگ تقویم جلالی

موضوعات مطالب
آرشیو مطالب

آمار و امکانات

گزارش: علیرضا حسن زاده خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی

ماه مبارک رمضان در نقاط مختلف کشور و از جمله استان خراسان رضوی با آداب و رسوم خاصی همراه است، رسومی که در برخی موارد گذشت سده ها و سالیان بسیار نتوانسته آنها را دستخوش تغییر کند.

مردم مومن و خداجوی استان خراسان رضوی که در بخشهای مختلف دارای آداب و رسوم خاصی هستند، با رسوم خاصی به استقبال ماه رمضان رفته و این ماه پر فضیلت را سپری می کنند.
مردم این استان مانند سایر مردم کشور و در تبعیت از سنت نبوی با روزه داری سه روز آخر ماه شعبان به استقبال ماه مبارک رمضان می روند.
مردم خداجوی خراسان رضوی در کنار عمل به فریضه روزه داری و تلاش برای کسب فیوضات دریای بیکران الهی با آداب و رسوم و اعتقادات خاصی این ماه سراسر فضیلت و برکت را سپری می کنند.
مردم این استان در اغلب‌ مساجد و تکایا و بسیاری‌ از منازل جلسه های ختم‌ قرآن‌ برگزار می‌ کنند.
هر چند جلسه های ختم‌ قرآن‌ تنها به‌ ماه رمضان اختصاص‌ ندارد و در تمام‌ ماههای‌ سال‌ برپا می‌شود، ولی در ماه رمضان صفا و جلوه‌ای‌ دیگری می یابد.
مساجد در این ماه به برکت جلسات قرآن حال و هوای خاصی دارد و مامن انسانهای شیفته طاعت و بندگی خداوند است.
مشهدی‌ها معتقدند قرآنی‌ را که‌ در ماه رمضان آغاز می‌کنند باید حتماً تا آخر ماه تمام‌ کنند وگرنه‌ قرض دار می‌شوند و هر کس در جزء آخر قرآن نوبتش به سوره توحید رسید، به سایر شرکت کنندگان در دوره قرآن شیرینی می دهد.
کاش در این رمضان لایق دیدار شــــوم/ سحری با نظر لطف تو بیــــدار شـــــوم
کاش منت بگذاری بر سر من مهدی جان/ تا که هم‌ سفره تو لحظه افطار شـــــوم
نذر ختم انعام دیگر روش برای برآورده شدن حاجت است و بدین منظور از کسانی که در قرائت قرآن تبحر دارند دعوت می‌کنند
پس از خواندن سوره انعام افراد بر سر خوان نعمت الهی افطار میهمان می شوند.
بیشتر مردم استان خراسان رضوی برای برآورده شدن حاجات خود نذرورات متعددی نذر می کنند که یکی از مرسوم ترین آنها نذر گوسفند، حبوبات، غلات و غیره برای امام رضا (ع) و مهمانسرای آن حضرت است.
حتی بعضی از افرادی که قدرت مالی انجام این موارد را ندارند، نذز می کنند تا برای تهیه غذای حضرت در سفره خانه مشغول انجام کاری از جمله پاک کردن برنج، سبزی، حبوبات و غیره می شوند تا از این طریق نذرشان مقبول درگاه الهی قرار بگیرد.
پهن کردن سفره های افطار برای مردم محل و نیازمندان دیگر آداب و رسوم مردم استان خراسان رضوی و مشهد در ماه رمضان است ، آنان در این سفره های افطار از خوردنی هایی مانند حلوا، ماغوت، شله زرد، پنیر و سبزی، شیربرنج، خرما و زولبیا و بامیه و غذاهایی مانند آش، خورشت قیمه و مرغ جهت اطعام روزه داران بهره می گیرند.
بازار طبخ شله مشهدی، شله زرد، آش رشته، سوپ و پخش آن بین اهالی محل و نیازمندان در ماه مبارک رمضان در استان خراسان رضوی داغ است.
اکثر مردم استان خراسان رضوی و از جمله مشهد علاقه خاصی به صرف حلیم و شله مشهدی هنگام افطار دارند.
در این ماه جلوی اکثر مغازه های کباب و حلیم از جمله در ساعتهای منتهی به افطار در مشهد صفهای توزیع شله مشهدی و حلیم به چشم می خورد.

 


قشم آنلاین

انواع کد های جدید جاوا تغییر شکل موس