پژوهشگر دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به توسعه دانش فنی و تولید گرید لوله رندوم کوپلیمر پروپیلن شد . این لوله ها درانتقال آب سرد و گرم استفاده می شوند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، "ساسان طالبنژاد" مجری این طرح گفت: به منظور تولید گرید لوله رندوم در واحد پلی پروپیلن پتروشیمی شازند که دارای یک لوپ راکتور است، تنها راه استفاده از سیستم کاتالیست، استفاده از دنر خارجی است که ذاتا قابلیت تولید پلیمر با توزیع نسبتا پهن را دارا باشد.
وی افزود:همچنین، این سیستم کاتالیستی باید قادر باشد 4- 8/3 درصد اتیلن را بهصورت کاملا اتفاقی در زنجیرههای پلی پروپیلن وارد کند تا ضربه پذیری محصول، جهت قبولی در آزمون استاندارد ضربه پذیری کافی باشد.
پژوهشگر این طرح خاطرنشان کرد: در این زمینه تستهای پلیمریزاسیون آزمایشگاهی و پایلوت نشان داد که بهترین کاتالیست در این زمینه کاتالیستی با مخلوطی از دنرهای داخلی فتالئاتی و ساکسیناتی و بهترین دنر خارجی نیز دنر سیلانی است.
طالبنژاد یادآور شد : میزان مصرف لولههای پلی پروپیلن رندوم در ایران سالانه حدود 70 هزار تن ارزیابی میشود که تماما توسط واردات تامین میشود.
وی مهمترین خواص مورفولوژیک گرید لوله رندوم را توزیع وزن مولکولی پهن، در صد اتیلن مناسب و توزیع کاملا اتفاقی اتیلن در زنجیرههای پلی پروپیلن عنوان کرد و گفت: تاکنون 7هزار تن از این گرید جدید تولید شده که با نمونه خارجی تولیدی شرکت "بازل"
(HOSTALEN PP 5416 ) بسیار نزدیک است.
به گفته این پژوهشگر، محصول تولید شده دارای گواهی FOOD CONTACT از شرکت انگلیسی PIRA ، گواهی کنترل کیفی گذر از آزمون ASTM F 2389 از شرکت EXOVA ، گواهی مرکز تحقیقات وزارت مسکن و شهر سازی ایران و تشویق نامه از لایسنسور تکنولوژی (بازل) به علت نوآوری در تولید است.
این طرح با راهنمایی دکتر "سعید پورمهدیان " انجام شده و مالک طرح نیز شرکت پتروشیمی شازند(اراک) است.
این طرح موفق به دریافت رتبه سوم پژوهشهای توسعهای در بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی خوارزمی شده است.