فوق تخصص "گلوکوم" (آب سیاه ) گفت : تشخیص و درمان بموقع بیماری گلوکوم باعث حفظ دید باقیمانده می شود و اگر این بیماری درمان نشود به نابینایی مطلق منجر خواهد شد .
دکتر محمد پاکروان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : این بیماری معمولا در ابتدا علامتی ندارد اما در صورت عدم تشخیص و درمان بموقع و پیشرفت آن به تدریج علائمی چون تاری دید و از بین رفتن دید محیطی را دارد .
وی ادامه داد: گلوگوم بیماری عصب بینایی است و عصب بینایی قسمتی از چشم است که تصاویر افتاده بر روی شبکیه را به مغز منتقل می کند . این عضو از رشته های عصبی( شبیه سیم برق ) تشکیل شده و وقتی رشته های عصبی تخریب شود نقاط سیاهی در میدان بینایی ایجاد می شود که در آن نقاط دید وجود ندارد.
پاکروان خاطر نشان کرد : زمانی که نیمی از رشته های عصبی از بین نرود این نقاط تیره معمولا قابل تشخیص نیست اما اگر همه رشته های عصبی از بین بروند نابینایی مطلق بروز می کند.
فوق تخصص گلوکوم اضافه کرد : تشخیص و درمان زود هنگام توسط چشم پزشک تنها راه پیشگیری از تخریب عصب بینایی و نابینایی ناشی از آن است .
وی با اشاره به اینکه گلوکوم از نظر شیوع دومین علت نابینایی در افراد مسن در نقاط مختلف دنیاست گفت : در مطالعه ای در تهران مشخص شد بیش از 80 درصد بیماران متوجه وجود بیماری خود نبودند .
پاکروان با اشاره به علل بروز آب سیاه افزود : چشم ساختمان بسته است و اگر نواحی خروجی مایع زلالیه بسته شود این مایع قادر نخواهد بود از چشم خارج شود و متعاقبا فشار درون چشم افزایش می یابد و به فشار بر عصب بینایی و تخریب آن منجر می شود.
وی سن بالا ، افزایش فشار چشم ، سابقه فامیلی ، دور بینی و نزدیک بینی ، صدمات ناشی از ضربه به چشم در گذشته و نازک بودن قرنیه را از عوامل خطر زای این بیماری برشمرد.
پاکروان گفت : قطره های چشمی ، لیزر درمانی و جراحی و روش های درمانی این بیماری است و برای کنترل این بیماری باید قطره های چشمی بطور روزانه و منظم استفاده شود.