وبلاگ اطلاع رسانی بهاریون، فرهنگی اجتماعی اقتصادی ورزشی
پیام مدیریت وبلاگ :
با سلام خدمت شما بازدیدکننده گرامی ، به این وبلاگ خوش آمدید . لطفا برای هرچه بهتر شدن مطالب این وبلاگ ، ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازید و به ما در بهتر شدن کیفیت مطالب وبلاگ یاری رسانید .

rss

درباره ما


قالب میهن بلاگ تقویم جلالی

موضوعات مطالب
آرشیو مطالب

آمار و امکانات

سرفه های پشت سر هم با سیگار دو پشته ، انسان معاصر را مانند ماشین دودی های عصر پدر بزرگها کرده است.

ریه هایی که آموخته هوای تازه اند، این روزها زیر فشار جانکاه ابرهای تار دود ماشین ها، دوزیستی اکسیژن و منو کسیدکربن را برنمی تابند.

نخستین بار در حیات بشر در ایران باستان جشن اردی بهشتگان یا اردی بهشتیان مانند سیزده بدر برای نکوداشت هوای تازه زمین پاک برگزار می شد و در این روز ایرانیان به جشن سرزمین پاک و پاکیزه می پرداختند.

هوای پاک و زمین سالم، نعمتی است که خدا به انسان بخشیده و پاکیزگی زمین نیز همانگونه که قرآن اشاره کرده است:"خداوند کسی است که زمین را برای شما جایگاه امن و آرامش قرار داد".

ایده هوای پاک در منشورها و کنوانسیون های زیست محیطی مورد پذیرش قرار گرفت تا از بروز آلودگی های اقتصادی، صنعتی، اجتماعی و شهری جلوگیری شود و استفاده از انرژی های پاک در دستورکار دولت های تابع این کنوانسیون ها و منشورهای بین المللی قرار گیرد.

این روزها پرداختن به محیط زیست با عنوان"زیست بوم بشر در قرن بیستم"،بخشی از نگاه تئوریزه شده غرب برای رسیدن به نوعی حاکمیت زمین و زیستگاه های بشری جهان تبدیل شده است تا با این ایده به مقاصد خود به صورت حرفه ای و بدون جنگ وخونریزی دست یابد.

باشکل گیری هواداران متعصب این ایده و برخی احزاب آوانگارد از جمله حزب سبزهای آلمان در برخی کشورهای اروپایی، این کشورها تحت تاثیر القائات نظریه پردازان سیاسی قرار گرفتند و حتی برخی ازرهبران کشورهای اروپایی نیز از میان این حزب به قدرت رسیدند.

ایده پرداختن به محیط زیست همچنین بهانه ای برای برخی کشور های غربی بویژه آمریکا شد تا مانع توسعه و صنعتی شدن کشورهای دیگر شوند و با دامن زدن به نافرمانی های اجتماعی در قالب تشکل های زیست محیطی جای پای خودرا دراین کشورها بازیابند و با نگاهی جدید درقرن بیستم،پا به عرصه سیاست داخلی کشورهای در حال توسعه بگذارند.

دراین میان،توسعه وبهره گیری از انرژی های پاک ازجمله انرژی برقابی و اتمی از مهمترین امور مورد توجه برای داشتن هوا و زمین پاک بود که در این زمینه نیز غربی ها با نگاه سیاسی برخورد کردند و موانعی برای دستیابی برخی کشورها نظیر ایران به انرژی هسته ای ایجاد کردند.

با توسعه این نوع انرژی در جهان، ایران نیز به فکر تولید برق و انرژی از طریق نیروگاه اتمی افتاداما غربی ها با تغییر رویکرد جدید خود، استفاده کشورمان ازاین نوع انرژی را که حق همه کشورها براساس منشورهای زمین پاک بود، منع کردند و در اصل یک دوگانگی بزرگ و آشکار را دامن زنند تا نشان دهند همه پروتکل های بین المللی را فقط برای منافع خود می خواهند.

از سوی دیگر برخی کشورهای غربی که پروتکل های محیط زیست را نیز به ابزاری برای فشار آوردن به کشورهای دیگرتبدیل کرده اند،بالاترین سطح آلاینده های صنعتی، اقتصادی و اجتماعی را تولید می کنند و حتی برخی از آنها در پیوستن به کنوانسیون کاهش گازهای گلخانه ای توجهی به درخواست های جهانی نمی کنند.

قطب شمال و جنوب نیز محلی برای جولان آمریکا برای نابودکردن پنهانی برخی زباله های صنعتی و اتمی اش تبدیل شده و حق اعتراض کشورهای در معرض خطر را نیز وتو کرده است.

برخی از کشورهای صنعتی که خود بزرگترین آلوده کننده هوا هستند برای ورود کالاهای تولیدی خود به کشورهای فقیر و کسب درآمد از این راه بزرگ تجاری به بهانه تعهدات بین المللی حفاظت محیط زیست، مانع توسعه برخی صنایع در دیگر کشورها شده اند و از این طریق نیز از معاهدات بین المللی سوء استفاده می کنند.

درواقع هوای پاک و دارای استانداردهای بین المللی زیست محیطی برای آنها هوایی است که مورد تاییدشان باشد و زمینی که مستقل از غرب است از نظر آنها مورد تائید نیست و باید برای آنها برنامه های مختلف پیدا کرد.

اما این رفتارهای سیاسی با بهره گیری از مسائل اجتماعی از سوی غربی ها درعصر معاصر دیگر کارساز نیست و با بیداری ملت های جهان برای مقابله با سلطه گران،این نظرات نیز به بایگانی تاریخ سپرده می شود.

سردمداران محیط زیست سیاسی، بیشترین زباله های نفوذناپذیر را با بیشترین گازهای گلخانه ای به زمین هدیه می کنند و گازهای گلخانه‌ای شامل دی‌اکسید کربن،دی‌ نیتروژن اکسید(گاز خنده)،متان، بخار آب و ازت هستند.

این گازها به این دلیل گازهای گلخانه‌ای نامیده می‌شوند که فضای گلخانه‌ها را دراطراف زمین ایجاد می‌کنند و در گلخانه‌ها نور خورشید وارد محیط می‌شود اما بدلیل جداره شیشه‌ای ، بخشی از آن دوباره به درون گلخانه برمی‌گردد و به این ترتیب فضای داخل گلخانه از بیرون گرمتر می‌شود.

هیات بین‌الدولی تغییرات آب وهوایی(IPCC)که مرجعی معتبر در زمینه تغییرات آب وهوایی و تاثیرگرمایش جهانی می باشد،براین عقیده است بیشتر افزایش دمایی که از اواسط قرن بیستم در کره زمین مشاهده شده، مربوط به گازهای گلخانه‌ای است که انسانها تولید کرده‌اند.

یک محقق زیست شناس می گوید:یکی از فعالیتهای گازهای گلخانه‌ای ، انعکاس امواج با طول موج بلند است که این اتفاق هم برای امواجی که از خورشید می‌آید هم برای امواج بازگشتی از زمین رخ می دهد و بخش خطرناک جریان در مورد امواج بازگشتی از زمین است و گازهای گلخانه‌ای این امواج را دوباره به سطح زمین برمی‌ گرداند و این پدیده اثر گلخانه‌ای نام دارد.

"فرزانه رحتمی"در گفت وگو با ایرنا افزود: این گاز گلخانه‌ای 36 تا 76 درصد از تاثیر گلخانه‌ای زمین را شکل می دهد و 9 تا 26 درصد بدلیل وجود دی‌اکسید کربن، چهار تا 9 درصد بدلیل متان و 3 تا 7 درصد بدلیل وجود ازن در جو می باشد.

به گفته وی، پروتکل "کیوتو"در بین این همه آلاینده تدوین شد که این پیمان جمعی با هدف موظف ساختن کشورهای جهان به کاهش اثرات گازهای گلخانه‌ای و تبعات منفی گرم شدن زمین، میان کشورهای جهان به امضا رسید.

رحتمی افزود:معاهده در محل کیوتوی ژاپن تنظیم شد و دراین معاهده مشخص شد که تا چه سال و تا چند درصد از گازهای گلخانه‌ای باید کاسته شود.

به گفته وی،این گازها شامل دی اکسید کربن، متان، اکسید نیتروژن، سولفورهگزافلوراید، HFC‌ها و PFCا است و همچنین کشورهای ثروتمند ضمن متعهد شدن به اجرای مفاد این عهدنامه موظف به کمک به دیگر کشورها در این زمینه شدند.

این محقق اظهارداشت:این پروتکل از سوی کشورهای صنعتی نادیده گرفته و تنها برای کشورهای در حال توسعه مفید قلمداد شد و زمین پاک نیز اینگونه دست خوش سیاست بازی غربی ها گردید.

به گزارش ایرنا،درحالی هوای پاک در جهان مورد ارزیابی قرار می گیرد که تولید گازهای گلخانه ای از سوی غرب باعث تغییر در اقلیم آب و هوا شده و زمین به سمت گرم شدن درحرکت است و آمریکا، فرانسه ، انگلیس ،ژاپن ،آلمان و برخی کشورهای صنعتی بیشترین سهم درتولید گازهای گلخانه ای را دارند اما تنها کشورهای جهان درحال توسعه را از دستیابی به فناوریهای نوین منع می کند و این تعارض بزرگ در حوزه زیست محیطی در سطح بین المللی هنوز حل نشده باقی مانده است.

بیست و نهم دی ماه، "روز هوای پاک" نامگذاری شده است، روزی که باید هیچ آلاینده ای در هوا منتشر نشود.

گزارش: ایرنا


قشم آنلاین

انواع کد های جدید جاوا تغییر شکل موس