عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ،اختلال در بلعیدن و گیر کردن غذا در گلو را از علائم هشدار دهنده ابتلا به سرطان مری برشمرد .
،دکتر مهدی سیلانیان طوسی با بیان اینکه سرطان مری علامت خاصی ندارد و در مراحل ابتدایی به شکل گیر کردن غذا در گلو خود را نشان می دهد گفت : بیشتر بیماران نسبت به این امر بی توجه اند و با آشامیدن آب به آسانی از کنار آن می گذرند و اغلب بیماران در زمانی که سرطان مری پیشرفت کرده به پزشک مراجعه می کنند .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بیمارانی که مشکل بلع غذا دارند با خوردن غذاهای نرم سعی در رفع مشکل خود می کنند در حالی که این بیماران در مراحل پیشرفته با خوردن غذاهای نرم هم مشکل دارند و بیشتر افراد در این هنگام به پزشکان مراجعه می کنند .
سیلانیان طوسی ،عامل بروز سرطان را رشد بافت سرطانی که در آن سلول بدون هیچ کنترلی شروع به تقسیم شدن می کند اعلام کرد و گفت : سرطان مری در قسمتی که مری به معده متصل می شود ایجاد می شود .
وی ژنتیک ، عوامل محیطی ، زندگی ماشینی ، بی تحرکی ، تغذیه نادرست و استرس ها را از جمله موارد مهم ابتلا به سرطان مری برشمرد و خاطر نشان کرد : بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است مصرف میوه و سبزی به علت دارا بودن ویتامین های C و D ، املاح و آنتی اکسیدان در پیشگیری از سرطان نقش مهمی دارد .
عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: خوردن غذاهای داغ، مصرف الکل و استعمال سیگار نیز می تواند در ابتلاء به سرطان مری تاثیر گذار باشد .
وی با اشاره به اینکه این بیماری با سن بالا ارتباط مستقیمی دارد و شروع این بیماری بین سنین 45 تا 50 سالگی است تاکید کرد : افرادی که زمینه های این بیماری را دارا هستند بهتر است برای تشخیص به پزشکان متخصص مراجعه کنند .
عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه روشهای درمانی این بیماری با توجه به زمان تشخیص و پیشرفت مختلف است گفت : پرتو درمانی ، شیمی درمانی و جراحی از جمله روشهای درمانی این بیماری به شمار می رود .