به گزارش دیلی میل، پژوهش های محققان دانشگاه کونکوردیا نشان می دهد که در افراد افسرده در مقایسه با آنهایی که اختلالات روحی ندارند، پس از ورزش، زمان بیشتری طول می کشد تا قلب به ضربان و ریتم طبیعی بازگردد.
این یافته ها حاکی از آن است که سیستم عصبی بیولوژیکی ناکارآمد در افراد افسرده نقش مهمی ایفا می کند.
"جنیفر گوردون " مجری این پژوهش گفت : دو تئوری در مورد چرایی ارتباط افسردگی با بیماری های قلبی و عروقی وجود دارد.
به گفته وی افراد افسرده رفتارهایی دارند که می تواند به بروز مشکلات قلبی منجر شود. احتمال دیگر جنبه فیزیولوژیکی است که مشکلی موسوم به حملات پانیک را ایجاد می کند.حملات پانیک یک نوع پاسخ به شرایط استرس زا است.
وی افزود: تحقیقات ما نخستین مطالعه ای است که نقش حملات پانیک ناکارآمد را در افسردگی بررسی می کند .
این پژوهشگران در این بررسی 886 فرد را با میانگین سنی 60 سال مورد مطالعه قرار دادند.
در این مطالعه پنج درصد از شرکت کنندگان به اختلال افسردگی قابل توجه مبتلا بودند. از تمامی شرکت کنندگان خواسته شد پس از ورزش، آزمایش ضربان قلب ، فشار خون و تست افسردگی بدهند. محققان سپس میزان ضربان قلب و فشار خون را در افراد افسرده و سالم مقایسه کردند.
"سیمون باکن " استاد علوم ورزشی دانشگاه کونکوردیا و محقق موسسه قلب مونترال گفت: براساس نتایج این تحقیق دریافتیم در افراد افسرده زمان بیشتری طول می کشد تا ریتم و ضربان قلب به حالت طبیعی بازگردد.
آرامش یافتن قلب پس از ورزش یک شیوه برای اندازه گیری حملات پانیک است. بررسی ها نشان می دهد این که افراد افسرده دیرتر می توانند ضربان قلب خود را به میزان طبیعی بیاورند در واقع نشان دهنده واکنش استرس ناکارآمد است.
این پژوهشگران معتقدند این ناکارآمدی می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد.
نتایج این مطالعات در نشریه Psychophysiology منتشر شده است.