عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت : حدود 80 درصد از مبتلایان به فشارخون از بیماری خود اطلاع ندارند؛ این در حالی است که حدود 25 درصد از جمعیت کشور دارای فشار خون هستند .
دکتر فیروز فصیحی در حاشیه سیزدهمین کنگره نفرولوژی، دیالیز و پیوند در جمع خبرنگاران افزود: فشار خون یکی از شایع بیماری قرن است که جوامع کنونی بشری را درگیر کرده است و به عوارض بیماری های کلیه ، قلبی و عروقی سکته های مغزی و قلبی منجر می شود .
وی با اشاره به اینکه حدود 20 تا 30 درصد جمعیت بالای 40 سال دنیا به این بیماری مبتلا هستند خاطر نشان کرد : پیشگیری بهترین راه کنترل فشار خون در انسان است که باید قبل از ابتلا به این بیماری از مصرف نمک ، عدم تحرک، مصرف سیگار و مشروبات الکلی خودداری کرد .
فصیحی اظهار داشت :بیشتر موارد بیماری فشار خون هیچ علامتی نداشته و فرد مبتلا از بیماری خود اطلاعی ندارد ولی در مراحل شدید علائمی شامل سردرد ، سرگیجه ، تپش قلب و عوارض قلبی عروقی بروز می نماید .
وی اضافه کرد :در صورت کنترل فشار خون می توان از دو سوم عوارض این بیماری جلوگیری کرد و در این باره افراد مبتلا به بیماری دیابت در معرض خطر بیشتر ابتلا به فشار خون قرار دارند .
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افراد دیابتی با کنترل وزن ،چربی خون ، و رژیم غذایی می تواند ظهور فشار خون را به تاخیر بیاندازند .
وی افزود : بیماری فشار خون معمولا در سنین پس از 35 تا 40 سالگی روی می دهد و دو سوم تا سه چهارم افراد دیابتی به فشار خون مبتلا می شوند .
فصیحی گفت : فشار خون بیماری ژنتیکی نیست ولی زمینه فامیلی خیلی قوی در ابتلا به این بیماری دارد به طوری که اگر پدر و مادر فردی به فشار خون مبتلا باشند احتمال ابتلای وی چهار برابر بیشتر از دیگران خواهد بود .