"معصومه صالحی" روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اختلال در حافظه به حدی که در انجام کارهای روزانه ایجاد مشکل کند مانند از یاد رفتن قرار ملاقات ها، اسامی همکاران و دوستان، گم کردن مسیر و فراموشی زمان و مکان از دیگر علایم هشدار دهنده آلزایمر است.
وی با اشاره به اینکه فردی که در آستانه آلزایمر قرار دارد در تصمیم گیری دچار مشکل می شود و نمی تواند قضاوت درستی از مسایل اطراف خود داشته باشد گفت:به عنوان مثال چنین فردی درک درستی ازبرگزاری آیین های مختلف مانند شادی و تولد را ندارد و معنی آنها را درک نمی کند.
رییس انجمن آلزایمر ایران همچنین افزود:فراموشی اعداد و ارقام، تغییر در شخصیت فرد، سردرگمی، گوشه گیری، بی تفاوتی در محیط زندگی و یا ناتوانی در بکارگیری لغات مناسب و ضعف بیان از دیگر علایم هشدار آلزایمر است.
وی اظهارداشت:استفاده بیشتر از ذهن با کتاب خواندن، حل جدول و داشتن معاشرت و روابط اجتماعی گسترده از عوامل مهم تقویت حافظه است که در پیشگیری از آلزایمر نقش موثری دارند.
به گفته صالحی هم اکنون رویکرد انجمن جهانی آلزایمر در دنیا، اولویت دادن به پیشگیری و تشخیص زودهنگام آلزایمر است و هر چه بیماری زودتر تشخیص داده شود،کیفیت زندگی بیمار بیشتر می شود.
رییس انجمن آلزایمر ایران با اشاره به اینکه در جهان با تشخیص زودهنگام آلزایمر در هر یک بیمار،10 هزار دلار پس انداز می شود گفت: در ایران نیز هر یک سال تشخیص زودهنگام آلزایمر، به مدت پنج سال معلولیت ناشی از این بیماری به عقب می افتد.
وی افزود:هم اکنون در کل دنیا 36 میلیون نفر مبتلا به آلزایمر هستند و در ایران نیز تخمین زده می شود 500 هزار نفر مبتلا به آلزایمر باشند.