وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد: تلوزیون اینترنتی تا پایان سالجاری در کشور راه اندازی شود.
"رضا تقی پور" روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) افزود: حداقل تا دو سال گذشته محتوای دیجیتالی بسیاری نداشتیم زیرا فرستندههای تلویزیونی ما آنالوگ بود و طبیعتا فیلمها و سریالهایی که پخش میشد، به دیجیتال تبدیل نمیشدند.
وی ادامه داد: طی دو سال گذشته کار در زمینه تلویزیون اینترنتی در کشور آغاز شده و بسیاری از محتوای فیلمها و سریالها به محتوای دیجیتالی تبدیل شدند، بنابراین اکنون محتوا به اندازهای که بتواند IPTV در کشور راهاندازی شود، وجود دارد.
به گزارش ایسنا بنابر پیشبینی موسسه بینالمللی Pyramid، میزان درآمدهای ناشی از ارائه خدمات IPTV در سال 2015 میلادی، از مرز 36 میلیارد دلار عبور خواهد کرد که این میزان به تنهایی، 15درصد از کل درآمدهای خدمات تلویزیون پولی (Pay-TV) را شامل میشود.
به گفته کارشناسان نکته مهم در این روند، رشدی است که برای بازارهای آمریکای لاتین، آفریقا و خاورمیانه در نظر گرفته شده است. این رشد ناشی از توسعه شبکههای باند وسیع و نیاز به پهنای باند بیشتر در خدماتی همچون IPTV است.
البته در این راستا ارائهدهندگان خدمات و اپراتورها باید به این مساله توجه کنند که با در نظر گرفتن استراتژیهای مناسب از جمله همکاری نزدیکتر با تامین کنندگان محتوا، خدمات IPTV را جذابتر از گذشته به کاربران ارائه دهند تا بتوانند نسبت به خدمات تلویزیون سنتی، از مزایای رقابتی مناسب بهرهمند شوند.
کارشناسان همچنین با تأکید بر وجود پتانسیلهای قابل توجه برای ارائه خدمات محتوامحور در کشور، بر این عقیدهاند که ارائه خدمات IPTV ضمن ایجاد رونق در صنعت محتوای دیجیتالی کشور، درآمدهای خوبی را برای بازیگران مخابراتی، رسانهیی و حتی اینترنتی کشور به همراه خواهد داشت. درصورت تحقق این مهم، میتوان سهمی از درآمدهای جهانی IPTV تا سال 2015 را برای ایران متصور شد.
ACS مخفف عبارت Advance communication systems به معنای سیستمهای ارتباطی پیشرفته است ولی در اصل همان IPTV است که مخابرات عنوان ACS را برای آن برگزیده است.