یک متخصص خون و سرطان با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی بروز سرطان بالا رفتن سن است، گفت: آمار جهانی نشان می دهد دو سوم سرطانها در سنین بالای 60 سال ایجاد می شود.
دکتر "عبدالرحیم حزینی" روز پنجشنبه در گفتگو با ایرنا افزود: آمار جهانی نشان می دهد 65 تا 70 درصد سرطانها بعد از سن 65 سالگی ایجاد می شود.
وی درباره دلیل شیوع برخی سرطانها در یک منطقه تصریح کرد:عوامل ژنتیک، نژاد یا جغرافیا می تواند در شیوع برخی سرطانها در یک نقطه از کشور یا جهان موثر واقع شود.
این متخصص خون و سرطان خاطرنشان کرد: بر اساس آمار رسمی ثبت سرطان، سالانه شش هزار نفر در استان اصفهان مبتلا به سرطان می شوند که حدود نیمی از آنها بر اثر این بیماری فوت می کنند.
وی تاکید کرد: حدود 30 درصد آمار مبتلایان به سرطان بیماران خارج از استان اصفهان بودند که برای درمان خود به بیمارستانهای اصفهان مراجعه کردند.
دکتر حزینی به آمار وزارت بهداشت نیز اشاره کرد و گفت:سال گذشته 70 هزار نفر در کشور بر اثر سرطان فوت کردند که بعد از تصادفات، بیماریهای قلب و عروقی سومین عامل مرگ و میر در کشور است.
یک متخصص خون و پیوند مغز استخوان نیز در این باره گفت: از نظر علم پزشکی داشتن تغذیه صحیح و اصلاح شیوه زندگی مانند داشتن تحرک کافی،عدم استعمال دخانیات و کاهش استفاده از مواد شیمیایی سرطانزا می تواند شیوع دو سوم سرطانها را کاهش دهد.
دکتر"مهدی محمودزاده"تصریح کرد:برای یک سوم دیگر و کاهش بروز بیماری سرطانها هنوز دانشمندان راه حل علمی پیدا نکرده اند و در برخی کشورهای دنیا استفاده از سلولهای بنیادی برای درمان سرطان در مراحل تحقیقات قرار دارد.
به گفته وی،درایران نیز برای پیشگیری از شیوع بالای سرطان براساس قانون سازمان بهداشت جهانی( WHO) توصیه می شود که زنان بالای 50 سال، سالی یکبار برای تشخیص سرطان ماموگرافی انجام دهند.
این فوق تخصص خون درباره مردان نیز تاکید کرد:مردان بالای 50 سال نیز سالی یکبار باید یک آزمایش خون برای تشخیص سرطان پروستات انجام دهند.
محمودزاده یادآور شد:برای هر دو جنس زن و مرد در سن بالای 50 سال آزمایش تشخیص خون مخفی در مدفوع برای تشخیص سرطان روده بزرگ توصیه می شود.
این فوق تخصص پیوند مغز استخوان افزود:تخمین زده می شود که سالانه در این استان حدود چهار هزار مورد ابتلا به سرطان تشخیص داده شود و اگر شناسایی تعداد دقیق مبتلایان به این بیماری اتفاق نیفتاده به این دلیل است که آزمایشاتی که پیش از این به آنها اشاره شد، انجام نگرفته است.