امروز عرش الهی میزبان پیوندی شد که خداوند با خطبه ای آسمانی توسط فرشته مقرب خویش"جبرییل" و فرستاده پاکش حضرت محمد(ص)، برامام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) خواند و جهانی را میهمان وصلتی خجسته و مبارک کرد.
حضرت فاطمه(س)، دختر پیامبر(ص)، در سال پنجم بعثت در مکه دیده به جهان گشود و خانه حضرت محمد(ص) را غرق نور و شادی ساخت.بانوی گرامی اسلام تا سیزدهم بعثت در مکه زندگی کرد و پس از هجرت پدر، به همراه حضرت علی(ع)، پسر عموی پیامبر به مدینه مهاجرت نمود.
امام علی(ع)، امام اول شیعیان در سیزدهم رجب سال سی ام عام الفیل در مکه "خانه خدا" و در خاندان هاشمی متولد شد. ایشان به همراه حضرت خدیجه همسر رسول اکرم، نخستین کسانی بودند که بعد از دعوت پیامبر(ص) به دین اسلام گرویدند و پس از آن با فداکاری در میدان جهاد، ضبط و ثبت وحی همواره در تمام مراحل زندگی خویش همراه و همگام پیامبر اسلام بود و به خواست خداوند بر پیشنهادی مصمم شد که در تقدیر الهی رقم خورده بود تا او را مونس و همدم بانویی سازد که گلی از بوستان عصمت و طهارت است.
پس گامهایش را در خانه پیامبر(ص) نهاد و حضرت فاطمه(س) را از ایشان خواستگاری کرد. پیامبر اسلام که وی را همواره یار و یاور خود می دید فرمود: "ای علی بشارت دهم تو را که قبل از آمدن تو فرشته ای از آسمان بر من نازل شد و گفت من بر یکی از پایههای عرش موکل هستم، بشارت باد تو را ای رسول خدا به همبستگی و نسل طاهر و اینک جبرئیل پشت سر من میآید.
هنوز کلامش تمام نشده بود که جبرئیل نازل شد و پارچهای از حریر سفید بهشتی در دست من گذاشت که در آن کلماتی با نور نوشته شده بود به این مضمون که خدای تعالی برای تو ای رسول خدا برادر و وزیر و صاحب و دامادی اختیار کرده است از جبرئیل پرسیدم او کیست؟ گفت پسر عمت علی بن ابیطالب. ای علی به خدا قسم هنوز جبرئیل از نزد من به آسمان نرفته بود که تو آمدی و در زدی برو که من امر خدا را درباره تو جاری خواهم کرد."
و اینگونه شد که به خواست خداوند، حضرت محمد (ص) پیشنهاد علی (ع) را پذیرفت و بر فرزندش قرائت کرد.
حضرت فاطمه (س) که بر عظمت وجودی امام علی(ع) واقف بود، همسری امام علی(ع) را بر جان خویش پذیرفت و اینگونه در اول ذی الحجه سال دوم هجرت، عرش آسمانی میزبان پیوندی شد که خداوند به واسطه جبرییل و پیامبرش برای آنان رقم زده بود تا خانه کوچک امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) کهکشانی باشد برای امامت یازده خورشید تابناک که امروز عالمی را با ایمان ناب خویش و هدایت مردم برای احقاق حق، غرق در نوروعظمت خود کرده اند.
سادگی در این وصلتِ آسمانی، الگویی شد برای رسیدن به خدا، حفظ ایمان و تهذیب نفس. ازدواجی پربرکت که از سرچشمه زلال معنویت سیراب شد و پرهیزگاری را در اوج ساده زیستی و توجه به معنویت به عالمیان نشان داد.
پیوند الهی امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) در یکم ذی الحجه، الگویی است برای زوج هایی که به یاد خدا و فرستاده اش پیوند عشق و محبت می بندند. راه و روش این دو در ساده زیستی، عشق و محبت به یکدیگر و نحوه تربیت فرزندان، بهترین شیوه و منش زندگی مشترک است که باید از آنان آموخت و به مطلوب ترین روش به نسل های آینده منتقل کرد.
گزارش: ایرنا