دومین ماه فصل رنگارنگ پاییز از راه رسید و رویدادهای آسمانی این ماه نیز به تنوع وزیبایی این فصل است .
اولین رویدادنجومی چهارشنبه چهارم آبان ماه رخ می دهد و ستاره مشهور سماک اعزل حدود 3 درجه با ماه در وضعیت هلال صبحگاهی ذی القعده جدایی دارد.
شدت نور قبل از طلوع می تواند عامل مزاحمی برای مشاهده این همنشینی باشد.
در شامگاه جمعه ششم آبان ماه به استقبال هلال جذاب آخرین ماه قمری یعنی ذی الحجه 1432 در شرایطی خواهیم رفت که دو سیاره تیر و ناهید دست راست هلال قرار گرفته اند، ناهید تقریباً همدوش با هلال ماه و تیر قدری پایین تر از آن قرار دارد.
ناهید پنج درجه با ماه فاصله زاویه ای خواهد داشت و تیر دو درجه پایین تر از سیاره ملکه آسمان شامگاهی که چند روز در وضعیت مقارنه خارجی تحت الشعاع نور مهر تابان قابل رصد نبوده است، قرار دارد.
شنبه هفتم آبان ماه : برجیس در وضعیت مقابله در ساعت پنج بامداد قرار دارد. این سیاره در این هنگام در افق غربی است و در صورت فلکی بره (حمل) قرار دارد. ناطح و شرطین(آلفا و بتای)حمل را در سمت راست و کمی بالاتر از برجیس می توان یافت. در این بامداد سیاره برجیس در بهترین شرایط رصدی قرار دارد.
یکشنبه هشتم آبان ماه: ستاره ابرغول سرخ دل کژدم (قلب العقرب) بیش از پنج درجه پایین تر از هلال افزاینده ماه قرار دارد. تا حدود ساعت 18:30 همه افراد فرصت مشاهده این دو جرم را در افق های غربی دارند .
جمعه 13 آبان ماه: اگر علاقه مند به رصد دورترین سیاره خانواده خورشیدی هستید، در ساعت 19:30 به جنوب آسمان نگاه کنید، سیاره نپتون 48 درجه بالاتر از افق جنوبی و صورت فلکی سطل آب (دلو) ماه در تربیع اول قرار دارد.
دوشنبه 16 آبان ماه : در این شب سیاره سبز آبی اورانوس در صورت فلکی ماهی(حوت ) قرار دارد و اورانوس سمت راست و پایین تر از ماه است. 15 درجه جدایی زاویه ای این اجرام از یکدیگر است.
چهارشنبه 18 آبان : در ساعت 21:45 این روز غول منظومه خورشیدی یعنی برجیس 7/4 درجه جنوب ماه قرار خواهد داشت. نور ماه نزدیک به بدر عامل مزاحم این رصد محسوب می شود اما سیاره مشتری نیز با قدر 75/2- ، روشنایی بالایی دارد.
جمعه 20 آبان ماه : اگر نور ماه پس از بدر نبود، در این شب فرصتی استثنایی برای رصد و عکاسی از همنشینی ماه و خوشه پروین وجود داشت .
شنبه 21 آبان ماه : اگر ستاره مشهور مورد توجه ایرانیان باستان را می خواهید بیابید، در ساعت 19:40 این شب ، ستاره مشهور دبران و همان چشم گاو با قدر 9/0 و با جدایی زاویه ای 4/5 درجه در جنوب ماه قرار دارد.
دوشنبه 23 آبان ماه : سیاره تیز پای خورشیدی یعنی سیاره تیر با قدر 2/0- در ساعت 11:45 به حداکثر کشیدگی شرقی خود می رسد و در شامگاه این روز شرایط نسبتاً خوبی برای مشاهده آن وجود دارد.
پنج شنبه 26 آبان ماه : بالاخره بارش شهابی مشهور سالیانه یعنی بارش اسدی از راه می رسد و این بارش در این شب رخ خواهد داد.
ماه قبل از تربیع آخر با 64درصد روشنایی هر چند عامل مزاحمی است اما به دور از نور و آلودگی هوای شهر، شاید بتوان چند شهاب از این بارش مشهور را رصد کرد.
شنبه 28 آبان ماه : ساعت 4:21 بامداد این شب یکی دیگر از ستارگان مورد توجه ایرانیان باستان یعنی ستاره دل شیر (قلب الاسد) را می توان با جدایی زاویه ای 3/6 درجه شمال ماه با فاز (روشنایی) 45درصد جست و جو کرد .
این ستاره دارای قدر 4/1 است. سیاره سرخ بهرام نیز که این شب ها در برج شیر قرار دارد سمت چپ ستاره دل شیر با رنگ قرمز خاص خود خودنمایی می کند. قدر بهرام9/0 است.
گزارش: ایرنا