تربیت بدنی و ورزش در مفهوم کلی کلمه یک پدیده اجتماعی است که با اعتلای آن روابط افراد جامعه و سلامت جسمی و روحی آنها استحکام می یابد بنابر این روابط اجتماعی، تربیت بدنی و ورزش بر یکدیگر تاثیر متقابل دارند.
ورزش در تامین بهداشت روانی افراد و همچنین در جهت گیری مطلوب جامعه بسیار موثر است چرا که فعالیت های ورزشی فرصتی را ایجاد می کند تا افراد در تعامل با یکدیگر هدف ها را مشخص کرده و وظیفه ای را بر عهده گیرند واز نتیجه کار گروهی بهره مند شوند.
در این میان بازی و انجام مسابقات ورزشی به عنوان یکی از اجزای مهم تربیت بدنی دارای نیروی بالقوه ای است.
به طور کلی ورزش در تمام دوران زندگی انسان ها حایز اهمیت است ولی چون مبنای تربیت جسمی و روحی در سنین جوانی گذاشته می شود باید اهمیت بیشتری در این دوران برای ورزش قایل شد.
ورزش علاوه برآنکه سرگرمی جوانان و بهبود اوقات فراغت را به دنبال دارد ، در تامین سلامت جسمی وروحی افراد نیز تاثیر زیادی دارد و بسیاری از آثار نامطلوب مشکلات اجتماعی، اقتصادی، خانوادگی و نظایر آن نیز با استفاده از ورزش کاهش یافته یا به طور کامل از بین می رود.
ایجاد فضاهای ورزشی و مهیا کردن زمینه های ورزش و فعالیت بدنی برای نوجوانان و نونهالان راهکاری مناسب در جهت کاهش بیماری های جسمی و روحی این قشر از جامعه در بزرگسالی است.
کودکان و نوجوانان برای رشد جسمی و ذهنی نیاز اساسی به ورزش دارند و اسکلت استخوانی و ماهیچه های این افراد برای رشد و نمو کامل نیازمند تحرک و فعالیت بدنی بوده و کار دستگاه های مختلف بدن به ویژه گردش خون و گوارش با فعالیت بدنی بهبود یافته و تنظیم می شود.
ورزش به فرد کمک می کند تا خواب آرام و راحتی داشته باشد و صبح با انرژی کافی از خواب برخیزد.
کاهش فعالیت بدنی باعث ایجاد اختلالات زیادی در مکانیسم بدنی فرد می شود و اضافه وزن ، چاقی مفرط، بی خوابی، افسردگی، کسالت و تنبلی ، هیجان و استرس ، رشد نامتعادل و نامناسب اندام ها، اختلال درعملکرد دستگاه های بدن از نتایج بی توجهی به ورزش و فعالیت در زندگی است.
کودک یا نوجوان در صورت نداشتن تحرک به تدریج از جهت رفتاری و شخصیتی دچار اختلال شده و مشکلات جدیدی به دنبال این اختلال در او ایجاد می شود که برخی از آنها جبران نشدنی است.
دانش آموزان ورزشکار نسبت به سایر همسالان خود روحیه بهتری دارند و استرس و اضطراب این افراد کمتراست.
این دانش آموزان به علت تخلیه هیجانات و تجربه شکست یا پیروزی در رقابت ها قدرت تصمیم گیری بیشتری در زندگی آینده خود دارند.
وی اظهار داشت:دانش آموزان در عرصه های ورزشی جوانمردی، همت ، تلاش و کار گروهی را آموخته و در برابر مشکلات مقاوم تر و صبورتر هستند.
شرکت در مسابقات و بیشتر شدن رقابت ها در کاهش استرس و اضطراب امتحانات و در کسب آمادگی برای رویارویی با مشکلات زندگی تاثیر زیادی دارد.
گزارش: ایرنا