سفارش تبلیغ
صبا ویژن
وبلاگ اطلاع رسانی بهاریون، فرهنگی اجتماعی اقتصادی ورزشی
پیام مدیریت وبلاگ :
با سلام خدمت شما بازدیدکننده گرامی ، به این وبلاگ خوش آمدید . لطفا برای هرچه بهتر شدن مطالب این وبلاگ ، ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازید و به ما در بهتر شدن کیفیت مطالب وبلاگ یاری رسانید .

rss

درباره ما


قالب میهن بلاگ تقویم جلالی

موضوعات مطالب
آرشیو مطالب

آمار و امکانات

ورزش ایران دارای قهرمانان و پهلوانان زیادی است که علاوه بر کسب افتخار در میادین ورزشی با نشان دادن رشادتهای خود خاطرات ماندگاری را بر دفتر زرین هشت سال جنگ تحمیلی حک کردند.

حکایت ما بیان رشادت قهرمانانی است که در اوج افتخار و آمادگی ورزشی، راهی جبهه های جنگ حق علیه باطل شدند و در این مسیر به درجه رفیع شهادت نایل گشتند تا یک شبه ره صد ساله را طی کرده باشند.
جامعه ورزش ایران در رشته های مختلف شهدای بزرگواری را به انقلاب تقدیم کرده است، در یکی از بازی های فوتبال ماندگار کشورمان، بوی شهادت و خون و دلاوری زمین سبز ورزشگاه را به رنگ سرخ شهادت تبدیل کرد.
دیداری در ایلام برگزار شد و بمباران هواپیماهای جنگنده عراقی درست روی زمین فوتبال منجر به شهادت بسیاری از فوتبالیتست ها و تماشاگران این رشته شد.
البته ورزشکاران بسیاری بودند که با شروع جنگ، دوران ورزشی خود را رها کردند و با رشادت های بسیار با پوشیدن لباس رزمندگان اسلام، جاودانه شدند.
اما به راستی این مردان آسمانی چه کسانی بودند؟
"محمدرضا آذر" داور رسمی فدراسیون فوتبال و از مربیان استعدادیاب فوتبال خوزستان بود که در حال تست گرفتن از نوجوانان علاقمند به فوتبال در مسجد سلیمان به شهادت رسید.
"منوچهر برزویی" بازیکن تیم منتخب استان همدان و بازیکن تکنیکی منتخب استان بود در شرایطی که انتظار می رفت وی بزودی به تیم های مطرح لیگ کشور بپیوندد راهی جبهه ها شد و در جنگ حق علیه باطل به درجه رفیع شهادت نائل شد.
"ابوالفضل پارسا" بازیکن تیم فوتبال بانک ملی تهران نیز راه امثال برزویی ها را پیمود، وی که در چند عملیات شرکت کرده بود در حال بازی تدارکاتی در ایلام در بمباران هوایی به شهادت رسید.
"عباس چراغدار" بازیکن تیم های شاهین و داراب خوزستان و دانشجوی رشته اقتصاد همزمان با عضویت در تیم شاهین، راهی جبهه شد و در منطقه عملیاتی "عین خوش" به شهادت رسید.
"مهدی زراعی" بازیکن تیم فوتبال منتخب اصفهان که موفق شد در سن 16 سالگی به همراه این تیم قهرمان کشور شود در عملیات والفجر 5 به شهادت رسید.
"جمشید زمانی" که اهل تهران بود در تیم های آزادی و توحید بازی کرد و سپس به اردوی آماده سازی تیم ملی فوتبال نوجوانان کشورمان دعوت شد وی در سال 67 به درجه رفیع شهادت نائل شد.
"محمد شاملو" بعد از قهرمانی تیم منتخب ملایر در مسابقات فوتبال استان همدان، به تیم منتخب استان دعوت شد اما در حاشیه تمرینات تیم منتخب به دلیل بمباران هوایی جنگنده های عراقی به شهادت رسید.
"ناصر شاملی" از فوتبالیست های بنام خوزستان که در تیم های استقلال خوزستان و صنعت نفت آبادان بازی می کرد در بهداری آبادان کمک حال نیازمندان بود که به دلیل اصابت ترکش موشک های دوربرد رژیم بعثی به شهادت رسید.
"شاپور عبدالمحمدی" از بازیکنان تیم ملی فوتبال جوانان اهل گیلان غرب درسال 66 به دلیل اصابت ترکش به کمرش به شهادت رسید.
"حسن غازی اصفهانی" در تیم نوجوانان سپاهان اصفهان چهره شد و به دلیل تکنیک بالای خود در سن 16 سالگی به تیم بزرگسالان این باشگاه پیوست و در سال 66 به شهادت رسید.
"اکبر فرامرزی پور" بازیکن تیم فوتبال دارایی در زمان جلال طالبی ، بعد از خداحافظی کوتاه مدت از فوتبال به جبهه رفت و در سال 62 به شهادت رسید.
"ناصر فکری نوش آبادی" از فوتبالیست های تیم منتخب کاشان بود که توانست چند سال در تیم منتخب استان حضور داشته باشد این شهید در سال 59 در آبادان به آنچه که به دنبالش بود، رسید.
"حاج محمد رضا گائینی" هفتمین فرزند خانواده گائینی ها با حضور در تیم فوتبال حکیم نظامی قم توانست قهرمان مسابقات فوتبال مرکزی شود و بعد هم به عضویت تیم منتخب کشور درآمد در دوران دانشگاه نیز عضو تیم منتخب اصفهان بود که سرانجام در سال 63 به شهادت رسید.
"عبدالرضا گلشنی بختیاری" بازیکن تیم منتخب استان ایلام یک بار موفق شد در لباس تیم دارایی ایلام به مسابقات لیگ دسته اول جام قدس راه پیدا کند. در حین مسابقات وی به جبهه رفت و بعد از 48 ساعت به درجه شهادت نائل شد.
"مجید گل میرزایی" عضو تیم منتخب استان لرستان بود و یک بار نیز به اردوی آماده سازی تیم ملی جوانان دعوت شد وی در سال 66 به شهادت رسید.
"محمود گودرزی" بازکین تیم فوتبال داریی که یک بار کیهان ورزشی در سال 52 از وی به عنوان ستاره روزهای آینده فوتبال ایران یاد کرد در سال 67 در جریان عملیات مرصاد با اصابت ترکش به سرش به شهادت رسید.
"زوریک مرادی" رزمنده مسیحی که توانسته بود در تیم منتخب ارامنه کشور به جایگاه بالایی دست پیدا کند در سال 59 در جریان حمله عراق به ایران در روزهای ابتدایی جنگ به شهادت رسید.
"صاد مزدستان" اهل قائمشهر بود و بعد از درخشش در تیم منتخب این شهر با نظر صالح نیا تیم ملوان بندر انزلی فراخوانده شد وی همزمان با این پیشنهاد عازم جبهه شد و در سال 61 به فاصله 10 روز بعد از ازدواج ، به شهادت رسید.
"محمد مظلومی" از بازیکنان تیم منتخب استان مازندران بودکه به اردوی تیم ملی فوتبال کشورمان دعوت شد اما به دلیل همزانی با جنگ،‌از حضور در اردوی تیم ملی سرباز زد وی در منطقه عملیاتی عین خوش در سال 61به شهادت رسید.
"پرویز مهدیان جویباری" بازیکن تیم فوتبال ملوان بندر انزلی از جمله ورزشکاران خوش تکنیک آن روزهای فوتبال ایران، در سال 65 در منطقه عملیاتی حاج عمران به شهادت رسید.
اما در رشته های دیگر نیز ورزشکاران پهلوان دیگری در تاریخ کشورمان بوده اند که در سایر رشته های ورزشی به غیر از فوتبال فعالیت حرفه ای می کردند.
"ایرج آسمانی" قهرمان کشتی استان اردبیل در سال 65 در جریان درگیری با نیروهای ضد انقلاب در منطقه جلدیان به درجه شهادت رسید.
"محمد رضا ایوبی" که 9 مدال طلا و نقره از مسابقات کشتی قهرمانی کشور داشت و در زمره کشتی گیران بنام روزهای ابتدایی انقلاب بود در سال 60 به درجه رفیع شهادت نائل شد.
"عبدالمهدی پیرحیاتی" در ایلام متولد شد و در کنار قهرمانی های متعدد کشتی در استان، کار مربیگری این رشته و فعالیت در رشته فوتبال را هم ادامه داد، شهید پیرحیاتی در سال 59 به شهادت رسید.
احمد تقی زاده از جمله ورزشکارانی بود که عنوان جهانی داشت و در مسابقات کشتی ارتش های جهان نایب قهرمان شده بود و قهرمان کشور نیز بود که در سال 61 به شهادت رسید.
علی اصغر جابری قهرمان بنام کشتی خراسان از سن هفت سالگی این رشته ورزشی را دنبال کرد و به سرعت به عنوان قهرمان نامی خراسان مطرح شد وی در منطقه بستان به شهادت رسید.
"علیرضا جدید الاسلامی" کشتی گیر خرم آبادی وزن 68 کیلوگرم تیم منتخب کشتی استان و تیم منتخب مسابقات کشوری در سال 65 در منطقه عملیاتی حاج عمران به درجه رفیع شهادت نائل شد.
"مرتضی حمزه دولابی" قهرمان کشتی استان تهران زمانی که قرار بود برای حضور در مسابقات ارتش های جهان به ونزوئلا اعزام شود اردوی تیم ملی را ترک کرد و عازم جبهه شد.
وی که فرماندهی گردان رجایی را برعهده داشت در سال 62 به شهادت رسید.
"شهرام حیاتی" از اعجوبه های کشتی استان تهران بود این شهید بعد از یک سال فعالیت در کشتی توانست مقام سوم مسابقات استانی را به دست بیاورد که در سال 61 به درجه شهادت نائل شد.
عبدالرحیم دوره گرد دروازه بان تیم منتخب استان خوزستان در مسابقات کشتی قهرمانی کشور هم موفق بود و توانست به مقام سوم دست پیدا کند، وی در سال 59 به شهادت رسید.
"انوشیروان رضایی" متخصص فن معروف تندر، قهرمان کشتی کشور و دارنده چند مدال کشوری و استانی و از اهالی لرستان در سال 58 در خرمشهر به درجه شهادت نائل شد.
"علیرضا رمضان پور" در سال 46 به دنیا آمد و در دوران نوجوانی موفق به کسب رتبه اول مسابقات کشتی قهرمانی کشور شد وی در جریان عملیات کربلای یک در سال 65 به شهادت رسید.
"داریوش ریزوندی" رکورددار قهرمانی در مسابقات کشتی کشوری در 9 دوره مسابقات کشتی به مقام های قهرمانی دست یافت و هیچ گاه مدال نقره و برنز نگرفت.
وی در سال 61 به درجه رفیع شهادت نائل شد.
از دیگر کشتی گیران مطرح کشور که به درجه شهادت نائل شدند می توان به شهدای گرانقدر یدالله فیضی سرایدشتی، غلامرضا سلحشور، محمود شهبازی، منصور عبادی، حسن علیدخت، اژدر فرجامی هره دشت ، جهانبخش لرستانی، علیرضا مازنی ، عبدالله مختاری ، اسدالله مسافری، اصغر منافی زاده، علی اکبر نجفی تیرتاشی و محمد علی هفت تنانیان اشاره کرد.
اما در رشته هایی همچون والیبال و بسکتبال نیز ورزشکاران بنامی راهی جبهه های حق علیه باطل شدند و جام شهادت را سرکشیدند.
"سعید ابوالحسنی" از والیبالیست های شهرستان آستارا درست در روزی که به تیم منتخب گیلان دعوت شد راهی جبهه شد و در سال 67 به دلیل اصابت ترکش به کمرش شهید شد.
"محمود اژدری" والیبالیست و رزمی کار به دنیا آمده شهرستان شمیران از توابع تهران بود این ورزشکار تیم منتخب استان تهران در سال 59 در حین نگهبانی از کارخانه انرژی اتمی به دلیل اصابت ترکش توپ دشمن به شهادت رسید.
"محمد کریم پورحیاتی" عضو تیم والیبال ایوان غرب و از اهالی استان ایلام در سال 59 در منطقه عملیاتی سومار به شهادت رسید.
"محمدرضا حسین بیگی" در سه رشته ورزشی به طور تخصصی فعالیت می کرد عضویت در تیم منتخب فوتبال استان لرستان، قهرمانی مسابقات دوومیدانی استان و بالاخره عضویت در تیم منتخب والیبال قهرمانی در مسابقات کشوری به همراه این تیم از افتخارات این شهید بود.
"مرتضی دارآفرین" متولد خرمشهر و والیبالیست معروف منطقه بندرامام خمینی (ره)بود .
شهید دارآفرین عضو تیم منتخب والیبال خوزستان هم بود وی در سال 66 به شهات رسید.
"رسول رهبرالوندی" کاپیتان تیم والیبال منتخب آذربایجان شرقی بود و توانست به دلیل تکنیک بالای خود در هنگام بازی به تیم ملی ایران هم دعوت شد وی در منطقه عملیاتی تپه انگشتی در سال 64 به درجه رفیع شهادت نائل شد.
"منصور قافله" باشی متولد شهر رشت و مربی سازنده استان گیلان در رشته والیبال بود و همزمان با مربیگری برای دفاع از میهن راهی جبهه شد و به شهادت رسید.
"صمد اقدمی" در تبریز به دنیا آمد و دردوران جوانی به دلیل اندام ورزیده و آمده و تکنیک بالا به سرعت جزو بهترین بازیکنان بسکتبال شد وی به اردوی تیم ملی دعوت شد و در سال 61 به شهادت رسید.
"تورج پیریایی" از بسکتبالیست های شاغل در استان لرستان بود وی بازیکن تیم استقلال دورود بود که توانست به تیم منتخب استان نیز راه پیدا کند، شهید پیرپایی در سال 65 به شهادت رسید.
"فرامرز جلیل زاده" متولد خرمشهر بود که به دلیل مشکلات جنگی به همراه خانواده به مهران کوچ کرد در این سال ها شهید جلیل زاده در تیم منتخب پناهندگان جنگی به بازی مشغول بود و از سوی مربیان استان خوزستان نیز به عنوان یک ستاره به تیم منتخب استان دعوت شد.
شهید جلیل زاده در سال 65 به شهادت رسید.
"بهروز عبدی زاده" در همان دوران نوجوانی به عضویت تیم منتخب بسکتبال استان تهران درآمد وی در حالی که در مقطع راهنمایی تحصیل می کرد عازم جبهه شد و در سال 67 جام شهادت را سرکشید.
در تاریخ رشته هندبال نیز ورزشکاران بنام بسیاری بودند که در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند علی اکبر قدس، حشمت الله کریمیان و محمد علی محمدی از این جمله بودند.
در دو رشته اسکواش و سوارکاری به دلیل قدمت پایین تر فعالیت حرفه ای، دو ورزشکار بنام در میان شهدای هشت سال دفاع مقدس دیده می شود، شهید عوض شرافتی و شهید مهدی آرمی در اسکواش و سوارکاری جزو ورزشکاران معروف ایران بودند.
شهید گرانقدر "محمود حسنی باب اناری" و "حسنعلی هاشمی نسب" دو دونده حرفه ای که سابقه عضویت در تیم های ملی را داشتند در ایام جنگ به شهادت رسیدند.
اسماعیل اعلمی ، علی اصغر بریزی، جهانگیر دانش، حسن شیر علی نژاد و حشمت الله قلی پور از جمله شهدای وزنه بردار کشورمان بودند.
شناگران حاضر در اردوهای تیم ملی در قالب رزمنده های نیروی دریایی و غواصانی که در عملیات های شبانه حاضر بودند به جنگ اعزام می شدند از شناگران معروفی که به شهادت رسیدند می توان به علی برخورداری ، علی اصغر تاجیکی و سید ضیا حسین زاده نودهی اشاره کرد.
شهدای گرانقدر ابراهیم امیر احمدی، محمود جمالیان و پیمان موسوی ایلاقی از جمله شهدای سرشناس رشته تنیس کشورمان بودند که اهالی این رشته نام آنان را بارها و بارها شنیده اند.
ورزشکاران معروف رشته های مختلف رزمی که دارای عناوین متعدد قهرمانی بودند تعداد بسیار زیادی از شهدای ورزشکار را تشکیل می دادند که از جمله آنان می توان به حمید رضا شیخ باقر مهاجر، علی پاجانی، ابراهیم جدیری هلالی، محسن صادقی،‌عباس طحانی، امیر طلایی، محمد قوچانی، پرویز عطایی آجویی، محمد رضا آریمایی، محمدحسین گیتی نما، محمد مختاری،‌ شهید معصومی ، ابراهیم نصر آزادانی ، علیرضا نقی زاده و غلامرضا نوراللهی اشاره کرد.
ورزشکاران بوکسور کشورمان نیز فعالیت مثمر ثمری در دوران دفاع مقدس داشتند و غالبا در گروه های چریکی و شناسایی عملیات، حضور فعال و اثر گذاری داشتند، از شهدای معروف رشته ورزشی بوکس می توان به عنایت الله رییس نافچی، بهزاد قائدی، شاپور محمدی قایقچی، اسماعیل خادم همدانی و نورالله کاظمیان اشاره کرد.
اما شهدایی نیز بودند که از گود زورخانه به قله های شهادت رسیدند، پهلوان شهید اسدالله نعمت اللهی، پهلوان ابوالقاسم شرح دهی، پهلوان جعفر پاشایی و پهلوان شهید محمد هادی زینی از جمله شهدای زورخانه ای دفاع مقدس بودند.
گزارش: ایرنا


قشم آنلاین

انواع کد های جدید جاوا تغییر شکل موس