یک کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت : گوجه فرنگی دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان به نام لیکوپن است که این آنتی اکسیدان دارای خواص ضد سرطان قوی است.
"عالمه حریری فر" افزود : لیکوپن در مواد غذایی همچون گوجه فرنگی، هویج و هندوانه موجود است و به همین سبب استفاده از این مواد موجب کاهش خطر رشد سلول های سرطانی گردن رحم می شود .
وی خاطرنشان کرد : لیکوپن به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند به این معنا که در بدن انسان به عنوان یک ماده از بین برنده رادیکال های آزاد عمل و همچنین از تغییرسلول ها و سرطانی شدن آنها جلوگیری می کند.
حریری فر اظهار داشت: مصرف مواد غدایی همچون گوجه فرنگی و یا مواد حاوی لیکوپن به همراه چربی ( مقدار کمی ) موجب می شود عمل جذب در بدن بهتر انجام شود.
وی یادآور شد : گنجاندن مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان در رژیم غذایی به سلامت قلب کمک می کند و مصرف غذاهای حاوی لیکوپن به ویژه گوجه فرنگی به کاهش خطر ابتلا به سکته قلبی کمک می کند .
حریری فر اظهارداشت : لیکوپن مانع از اکسیداسیون و تشکیل رسوب روی دیواره سرخرگ ها می شود و به این ترتیب از بروز آترواسکلروز جلوگیری می کند.
وی یادآور شد : سطح لیکوپن و بتا کاروتن در خون تقریبا یکسان است، اما میزان چربی لیکوپن از بتا کاروتن بیشتر است. هر چه میزان این چربی بیشتر باشد، خطر بروز بیماری سکته قلبی نیز کمتر خواهد شد. آلفا و بتا کاروتن به دلیل داشتن چربی پایین تر، این اثر را ندارند.
این کارشناس تغذیه ورژیم غذایی خاطرنشان کرد : لیکوپن در مردان بیشتر در غده پروستات ذخیره می شود و این ماده نسبت به بتاکاروتن در زمینه محافظت از بدن در برابر سرطان پروستات، بسیار قویتر عمل می کند.
وی افزود :مصرف مواد غذایی حاوی لیکوپن باید روزانه در رژیم غذایی فرد گنجانده شود چنان چه نتایج مطالعات نشان می دهد مصرف مکمل با لیکوپن، اندازه تومورهای پروستات را کوچکتر می کند .
حریری فر همچنین کاهش پوکی استخوان و تحلیل رفتن استخوان ها را از دیگر فواید ماده غذایی لیکوپن دانست و گفت : استئوکلاست ها (سلولهایی که سبب تجزیه استخوان می شوند)، می توانند رادیکال های آزاد تولید کنند. این رادیکال های آزاد سبب تشدید از دست رفتن بافت استخوانی می شوند. افرادی که غلظت لیکوپن خون بالاتری دارند، میزان تحلیل استخوان در آنان کمتر است.
وی گفت :خوردن گوجه فرنگی به طور منظم باعث می شود منبع ذخیره ای لیکوپن در بدن ثابت بماند و از آنجا که حرارت روی لیکوپن تاثیر می گذارد این امکان وجود دارد که بتوان آن را از منابع دیگری مانند سس گوجه فرنگی، گوجه فرنگی کنسرو شده و محصولات مشابه به دست آورد، هر چند ویتامین ث این منابع به طور کلی پایین تر از گوجه فرنگی است.
حریری فر خاطر نشان کرد :پختن گوجه فرنگی با روغن زیتون سبب می شود لیکوپن موجود در آن بیشتر در دسترس بدن ما قرار گیرد. زیرا روغن زیتون سبب جذب بهتر و بیشتر لیکوپن می شود.
به گفته وی مقدار لیکوپن موجود در گوجه فرنگی بسته به نوع گوجه فرنگی ، چگونگی رشد آن و میزان رسیده بودن گوجه فرنگی متفاوت است و همچنین لیکوپن آنتی اکسیدان قوی تری از بتا کاروتن است. بنابراین می توان گفت گوجه فرنگی از هویج اثر ضد سرطانی بیشتری دارد.