4) تقویم گوگل (Google calendar):
سال 2006 گوگل اعلام کرد که تقویمی را طراحی کرده است. اگر شما عضو گوگل باشید میتوانید تقویم گوگل را هم داشته باشید. اگر هم عضو نباشید کار شما مشکل نیست به صورت رایگان عضو میشوید و از این وسیله استفاده میکنید.
ویژگی که تقویم گوگل دارد آن است که میتوانید رویدادها را در آن ثبت کنید و حتی دیگران را هم در آن دعوت به شرکت کنید. اگر پوشههای برنامههایتان را به اشتراک بگذارید میتوانید آن را با دیگر استفاده کنندگان مقایسه کنید و اگر همه تقویم خود را به روز کنند هیچ اختلافی به وجود نمیآید.
یک کاربر تنها میتواند تمام حوادث و اتفاقات نوشته شده را در یک پنجره تنها ببیند. و از آنجا که ممکن است تعداد اتفاقات و نوشتهها زیاد باشد گوگل آن را به شکلی طراحی کرده است که هر کدام یک رنگ داشته باشد.
دارندگان تقویم گوگل میتوانند آن را شخصی نگه دارند و یا آن که آن را با دیگران به اشتراک بگذارند. حتی این امکان وجود دارد که یک نفر از چندین تقویم استفاده کند. این حالت یک خصوصیت ویژه دارد و آن است که به طور مثال یک مدیر برنامه تئاتر میتواند برنامههایش را برای عموم روی تقویم به نمایش بگذارد و از سوی دیگر نیز تقویمی را برای بازیگران بگذارد تا آنها را زمان تمرینها مطلع کند.
5) اسناد گوگل-(Google docs):
این ابزار گوگل برای طراحی کردن و ساخت تولیداتی همچون بازیها مناسب است. ابزار رایگان فوق، برنامههای پایه نرم افزاری را که برای بسیاری از کارها مفید است در اختیار قرار میدهد. به این معنی که به جای آنکه شما اطلاعات رایانه خود را روی درایوهای آن ذخیره کنید و می توانید اسناد گوگل را در سیستم فایل گوگل بگذارید و از آنجایی که این اطلاعات روی گوگل قرار گرفتهاند شما از هر کجا به اینترنت متصل شوید میتوانید به این مدارک که شبیه به جایی همچون "word" قرار دارند دسترسی داشته باشید و احتیاجی به حافظههای جانبی ندارید.
خصوصیت دیگر اسناد گوگل؛ قابلیت اشتراک گذاشتن محتویات و از جمله اسناد آن با دیگر کاربران است. چندین نفر میتوانند هم زمان روی یک سند که در این پوشه گذاشته شده دسترسی و حتی ویراستاری داشته باشند.
گوگل حتی اسنادی که در حال ویراش هستند را از اولین شکل آن برای کاربر نگه میدارد تا اگر هنگام به اشتراک گذاشتن یکی از کاربران به طور اتفاقی آن را پاک کردن فرد به طور کامل اسناد خود را از دست ندهد.
6) نقشه گوگل-(Google map):
گوگل ابزار نقشه خود را در سال 2005 برای کاربران ارائه کرد. نقشه گوگل کاربران را ممکن میسازد تا بتوانند نقشه شهرها و کشورهای مختلف را ببینند و حتی مسیر نقطهای به نقطه دیگر را در بیاورند. با استفاده از این ابزار افراد میتوانند نقشه خیابانها و حتی مشاهده ماهوارهای داشته باشند.
نکته جالب این است که ماهوارهها حتی میتوانند نقطههای کور ترافیکی را هم در نقشههای گوگل پوشش دهند و کاربران را مجذوب خود کنند.
در سال 2008 گوگل امکاناتی را ایجاد کرد که هر کس میتواند مشخصات راهی را که میخواهد با پای پیاده طی کند را نیز به راحتی در بیاورد. سابق این نقشه؛ تنها امکانات را برای جادهها و بزرگراه ها و برای خودروها امکانپذیر میساخت اما از این پس کاربران خواهند توانست نزدیکترین راه پیاده به مقصد خود را نیز به راحتی از نقشه گوگل پیدا کنند.
7) نقشه زمینی گوگل-(Google earth map):
گوگل همیشه در تلاش است تا راههای جدیدی را برای ارائه اطلاعات به کاربران عرضه کند که یکی از آنها اطلاعات "جیوتگ (geotag)" است. "جیوتگ" همان راهی است که اطلاعات را به مکانهای واقعی در دنیا مربوط میکند. گوگل برای کاربران خود راهی را اندیشیده است که جهانی دیجیتالی را در دسترس داشته باشند و ه همین خاطر نقشه زمینی گوگل طراحی شده است.
شرکت "کی هول" در سال 2005 به گوگل کمک کرد تا جهانی دیجیتالی را برای این شرکت ایجاد کند تا کاربران آن بتوانند با استفاده از زیاد و کم کردن فاصله عدسی ها تا فاصله بسیار کم زمین را ببینند.
با این روش افراد قادر خواهند بود تا تصویرهای ماهوارهای را ببینند .یکی از مهمترین خصوصیت های این ابزار آن است که افراد با درخواست خود روی یک نقطه و یا منطقه می توانند اطلاعات و حتی اخبار مربوط به آن منطقه را دریافت کنند.
در ابتدا کاربران برای استفاده از این ابزار باید برنامه آن را روی رایانههای خود منتقل میکردند اما از سال 2008 این امکان داده شد تا این ابزار به طور کامل روی وب جاسازی شده باشد.
ادامه در همین صفحه ...