وبلاگ اطلاع رسانی بهاریون، فرهنگی اجتماعی اقتصادی ورزشی
پیام مدیریت وبلاگ :
با سلام خدمت شما بازدیدکننده گرامی ، به این وبلاگ خوش آمدید . لطفا برای هرچه بهتر شدن مطالب این وبلاگ ، ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازید و به ما در بهتر شدن کیفیت مطالب وبلاگ یاری رسانید .

rss

درباره ما


قالب میهن بلاگ تقویم جلالی

موضوعات مطالب
آرشیو مطالب

آمار و امکانات

نگاهی به هزینه های سنگین درمان سرطان در مراکز درمانی

 زندگی سرشار از شادی و خنده همراه با جسمی سالم و پویا، حق طبیعی همه کودکان است اما در همین شهر کودکانی هستند که تخت های بیمارستان، تبدیل به محل بازی آنان شده است.

چشمانش غرق در اشک است، اما در لابه لای نمناکی پلک هایش، یه دنیا امید و آرزو موج می زند، با نگاهی مهربان اما مملو از حسرت روبه فرزندش می گوید: تمام آرزویم این است که علی به جمع همبازی هایش برگردد و بتواند با جسمی سالم با آنها بازی کند.
مادر علی که گریه امانش نمی دهد با صدایی گرفته ادامه می دهد: وقتی به جسم ناتوان فرزندم نگاه می کنم، وجودم آتش می گیرد اما او درد را به روی خود نمی آورد تا من ناراحت نشوم.
وی اضافه می کند: "علی"، پنج ساله بود که با سستی و خستگی بسیاری مواجه شد و در این سال ها پوستش گاهی کبود می شد.
این مادر ادامه می دهد: پس از گذشت یکسال و مراجعه های متعدد به پزشکان و آزمایش های مکرر خون، متوجه شدیم که او مبتلا به سرطان خون شده است.
وی با بیان اینکه به گفته پزشکان، سرطان خون یکی از شایعترین نوع سرطان در میان کودکان محسوب می شود، می گوید: شیمی درمانی و پیوند مغز استخوان از مهمترین راه های درمان این بیماری است.
مادر علی در مورد هزینه های درمان سرطان خون می افزاید: هزینه های درمان این بیماری بسیار سرسام آور است ما مجبوریم ماهانه حدود 500 هزار تومان دارو برای علی بخریم و بیمه تنها بخشی از این هزینه ها را پرداخت می کند.
این مادر اظهار می دارد: داروهای درمان این نوع سرطان بسیار گران است و در هر داروخانه ای هم موجود نیست و گاهی اوقات برای تهیه یک دارو باید بیشتر داروخانه ها را سر زد.
کمی آنطرف تر، مادری که مشغول آرام کردن فرزندش است، اما کودک از زخمی که به علت وصل سرم بر روی دستانش ایجاد شده، بی قرار است، می گوید: تزریق آمپول های مکرر و سرم هایی که دائم به نازنین وصل می شود، من و او را بی طاقت کرده است.
او ادامه می دهد: نازنین دو سال دارد و تحمل این نوع درمان برای او مشکل است و به همین دلیل بسیار بهانه گیر شده و مدام گریه می کند.
وی اضافه می کند هزینه های درمان سرطان خون بسیار بالا است و من نمی توانم هر روز برای نازنین هدیه یا خوراکی های تقویتی بخرم تا بدنش در برابر این بیماری مقاوم شود.
این مادر می گوید: هزینه رفت و آمد به بیمارستان، تهیه داروهای گران قیمت و دیگر موارد باعث شده تا من نتوانم وسایلی که مورد نیاز یک کودک دو ساله است را برای آرامش او مهیا کنم.
این شهروند تصریح می کند موهای کودکان در اثر ابتلا به این سرطان بتدریج دچار ریزش می شود، رنگ پوستشان تغییر می کند اما من به علت تامین هزینه های درمان، دیگر توانی برای مبارزه با پیامدهای این بیماری و دادن روحیه و انرژی به فرزندم را ندارم.
بر روی صندلی راهروی بیمارستان نشسته و منتظر آمدن دکتر است، اما نگاهش به تصاویر تلویزیون که بازی بچه ها را نشان می دهد، معطوف شده است.
بدون اینکه متوجه حضور من شود، با خود زمزمه می کند، ای کاش کودک من هم در میان هیاهو و جیغ و فریادهای این کودکان بود و صدای خنده اش در کوچه ها می پیچید.
وی با لهجه شیرین کرمانشاهی می گوید: دخترم، وقتی متولد شد، مثل یک فرشته زیبا بود اما پس از دست و پنجه نرم کردن با سرطان کبد، رنگ از رخسارش پرید.
این مادر ادامه می دهد: تحمل بیماری فرزندم شاید قابل تسکین باشد اما پرداخت هزینه های درمان، مهمترین دغدغه زندگی من است.
وی می افزاید: من برای تامین هزینه های درمان پریا، ناگزیر به گرفتن وام با بهره بالا شدم و البته این مبلغ هم برای همه هزینه های درمان این بیماری کافی نیست.
بر اساس آمارهای موجود وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سالانه بیش از سه هزار کودک در کشور مبتلا به سرطان می شوند.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در سال حدود 600‌ هزار خانوار به ‌دلیل هزینه سنگین درمان بیماری سرطان، فقیر می‌شوند و 300‌ هزار خانوار زیر خط فقر می‌روند.
دکتر" محمد اسماعیل اکبری " رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این زمینه به خبرنگار اجتماعی ایرنا می گوید: در زمان کنونی 80 درصد هزینه های درمان بیماران سرطانی را مردم از جیب شان پرداخت می کنند.
وی با بیان اینکه هزینه های درمان بیماران سرطانی در سال حدود100 میلیون ریال برآورد می شود، ادامه می دهد: پرداخت این هزینه ها برای بیماران و خانواده هایشان کمرشکن است و بسیاری از آنان به علت ناتوانی در خرید داروها، دیگر به درمان سرطان ادامه نمی دهند.
اسماعیل، هزینه های درمان کودکان مبتلا به سرطان را به ویژه برای والدینی که از شهرستان ها برای درمان کودکانشان به تهران می آیند، بسیار بالا می داند و می افزاید: طبق قانون باید پرداخت درمان از جیب مردم حدود 30 درصد باشد که این امر تاکنون محقق نشده است و باید مسوولان بهداشت و سلامت کشور برای این روند رو به افزایش سرطان چاره ای جدی بیاندیشند.
رییس انجمن سرطان ایران نیز با انتقاد از شیوه برخورد بیمه ها با بیماری سرطان در این زمینه می گوید: بیمه ها همکاری لازم را در زمینه درمان انجام نمی دهند و نسبت به پرداخت هزینه های پیشگیری و غربالگری که در کشورهای پیشرفته دنیا، شیوه ای مرسوم است بی اعتنایی می کنند.
" عبدالله فضعلی زاده ادامه می دهد: هزینه درمان یک بیمار سرطانی در مراحل اولیه ابتلا به بیماری، کمتر از هزینه درمان وی در مراحل پیشرفته بیماری است، بیمه ها باید در زمینه پیشگیری و غربالگری سرمایه گذاری کنند تا سطح سلامت جامعه افزایش پیدا کرده و زیان بیمه ها نیز کمتر شود.
نگاه های منتظر، چشمانی امیدوار برای یک لحظه آرامش، آرزوی دیرینه خانواده هایی است که به جای دیدن شادی و نشاط کودکانه فرزندانشان،نظاره گر جسم هایی بی تحرک و خمیده ای هستند که روزبه روز مثل شمع، آب می شود.
به گفته کارشناسان، دست اندرکاران نظام سلامت کشور باید تدابیری را برای رهایی خانواده ها از هزینه های کمرشکن درمان سرطان بیاندیشند تا نگاه امیدوارانه کودکان سرطانی به یاس تبدیل نشود.
گزارش:‌ خبرگزاری ایرنا


قشم آنلاین

انواع کد های جدید جاوا تغییر شکل موس