سوم شهریور ماه 1390 برابر با بیست و چهارم رمضان 1432 هجری قمری و بیست و پنجم اوت سال 2011 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
3 شهریور 1360
امام خمینی(ره) در سخنانی نابودی رژیم صهیونیستی را از اهداف دیرینه مبارزات خود اعلام کرد و اظهار داشت:" از اولی که در این امور و در این نهضت وارد شدیم، یکی از مسائل مهم ما این بود که اسرائیل باید از بین برود و آن ها نمی توانند یک همچون مطلب فاسدی را به کرسی بنشانند..."
3 شهریور 1359
در پی صدور حکم دادگاه ویژه انقلاب اسلامی اصفهان، رسیدگی به اتهام 17 نفر از متهمین که در کودتای نافرجام نوژه 18 تیر 1359 شرکت داشتند و هدف آن براندازی نظام جمهوری اسلامی از طریق کودتای نظامی بود، خاتمه یافت.
3 شهریور 1354
امام خمینی(ره) در پیامی به نشست انجمنهای اسلامی دانشجویان اروپا، ضمن برشمردن مظالم حکومت پهلوی درباره حزب رستاخیز مرقوم کردند: "این حزب تحمیلی چنان با مخالفت ملت مواجه شده است که رژیم برای سرپوش نهادن برآن به هر وسیلهای متشبث میشود."
3 شهریور 1349
روابط سیاسی ایران و مصر پس از 10 سال با به دست گرفتن زمام امور مصر توسط انور سادات، دوباره برقرارشد و دو کشور سفیر مبادله کردند.
3 شهریور 1323
ابراهیم حکیمی، نخست وزیر، برای معرفی هیئت دولت در مجلس شورای ملّی سخنرانی کرد. او ضمن اعلام تلویحی عدم تمایل خود به این سمت؛ استقرار کامل اصول مشروطیت، نقش مجلس در عدم انحراف دولت از اجرای دقیق قوانین، برگرداندن حالت عادی به کشور بعد از جنگ و جبران خسارتهای وارده به ایران، ضرورت تقویت قدرت قانونی حکومت مرکزی و نقش مجلس در تصویب برنامه دولت را از اهداف تشکیل کابینه اش عنوان کرد.
3 شهریور 1320
"حمید سیاح" مدیرکل وزارت خارجه ایران درتماس تلفنی، از "لوئیس دریفوس" وزیر مختار آمریکا در ایران، خواست تا پیام رسمی رضا پهلوی را که در آن خواستار دخالت رئیس جمهور آمریکا برای جلوگیری از هجوم نیروهای شوروی و انگلیس به ایران شده بود، به دولت ابلاغ کند.
3 شهریور 1320
بامداد امروز نیروهای شوروی از شمال و انگلستان از جنوب، ایران را مورد حمله زمینی، هوایی و دریایی قرار دادند. نیروی دریایی انگلیس به بندر شاپور و بندر خرمشهر حمله برده و پس از گلوله باران کردن آن نواحی را متصرف شدند.
3 شهریور 1320
مقامات وزارت خارجه امریکا در ملاقات با "محمد شایسته" وزیر مختار ایران در واشنگتن در خواست ایران مبنی بر دخالت آمریکا برای جلوگیری از اشغال ایران توسط روس و انگلیس را به بهانه اینکه آلمان به بیطرفی ایران اهمیت نمی دهد، رد کردند. آنها موافقت خود را برای اشغال ایران و عدم اقدام برای جلوگیری از این کار را اعلام کردند.
3 شهریور 1320
علی اصغر حکمت، وزیر کشور در بخشنامه تلگرافی خواستار حفظ خونسردی و متانت در مقابله با حمله قوای شوروی و انگلیس به کشور شد. در این بخشنامه وزیر کشور ضمن اشاره به نگرانی دولتهای شوروی و انگلیس از حضور آلمان در ایران و اقداماتی که دولت ایران برای رفع این نگرانی انجام داده است، اعلام داشت؛ نمایندگان دولتهای یاد شده به منزل نخست وزیر رفته و اخطارهای خود را تکرار و همزمان نیروهای نظامی آنها از مرزهای آذربایجان، خوزستان و کرمانشاهان به خاک ایران تجاوز کردند.