گزارش: ایرنا
روزنامه های روز یکشنبه ششم اسفند ماه 91 ضمن دنبال کردن خبرها و رویدادهای مربوط به ادامه رایزنی ها برای معرفی نامزدهای انتخاباتی، دیدگاه ها و گمانه زنی های مربوط به اینکه انتخابات دو قطبی خواهد بود یا سه قطبی را نیز منعکس کردند.
به نوشته روزنامه رسالت، رئیس ستاد انتخابات جبهه اصلاح طلبان گفته که اصلاح طلبان تنها با نامزدی خاتمی یک قطب انتخابات می شوند.
محمدجواد حق شناس در گفت و گو با خبرنگار مهر می افزاید: اصلاح طلبان در صورتی می توانند به عنوان قطب انتخابات حضور پیدا کنند که فضا برای حضور خاتمی هموار باشد.
وی با اشاره به سخنان زیبا کلام مبنی بر انتخابات سه قطبی گفت: فضای سیاسی کشور به نحوی است که طیف اصولگرایان دو قطب انتخابات را تشکیل می دهند که شامل جبهه پایداری متمایل به کاندیدای دولت و کاندیدای اصولگرایان سنتی است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در صورتی که کاندیدای اکثریتی اصلاح طلبان در انتخابات حضور پیدا کند به طور حتم انتخابات سه قطبی می شود.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی سید محمد خاتمی را به عنوان کاندیدای اکثریتی اصلاح طلبان دانست.
حق شناس با اشاره به دیدار اخیر سه عضو اصلاح طلب با رهبر انقلاب گفت: با توجه به اینکه در این دیدار بیشتر در مورد مسائل مهم و کلان کشور صحبت شده است، اما امیدواریم بتوانیم مقدمات حضور خاتمی را هموار کنیم.
* روزنامه رسالت در این میان خبر داد که شعار و استراتژی نهایی تیم انتخاباتی اصلاح طلبان و کارگزاران تعیین شد.
این روزنامه در این ارتباط می نویسد: استراتژی راهبردی ?کاندیدای حداکثری و انتظارات حداقلی? از سوی اتاق فکر اصلاحات برای انتخابات سال آینده ریاست جمهوری تعیین شد.
به گزارش خبرگزرای مهر، اتاق فکر انتخاباتی اصلاح طلبان هر دو هفته یکبار با حضور چهره های شاخص اصلاحات از مجمع روحانیون مبارز، احزاب منحل شده مشارکت و سازمان مجاهدین، کارگزاران و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به دعوت خاتمی برگزار می شود.
بنا بر این گزارش در جلسه هفته گذشته این اتاق فکر که با حضور محمدخاتمی، غلامحسین کرباسچی، عبدالله نوری، محمد رضا خاتمی، مجید انصاری، محمدعلی نجفی، اسحاق جهانگیری، نجفقلی حبیبی و ... برگزار شد، استراتژی راهبردی ?کاندیدای حداکثری و انتظارات حداقلی? برای حضور اصلاح طلبان در انتخابات تعیین شد.
* روزنامه ایران در خبری به نقل از معاون سیاسی وزیر کشور نوشت: استراتژی در انتخابات 92 همان استراتژی 88 است.
سید صولت مرتضوی در توضیح این گفته خود افزود: دشمنان به دنبال این هستند که فرصت طلایی انتخابات را برای ما به تهدید تبدیل کنند و برنامه های مختلفی برای این کار دارند اول اینکه یک فتنه جدید راه بیندازند و دوم اینکه به دنبال کمرنگ کردن مشارکت و حضور گسترده مردم هستند و در پایان نیز شبهه ای در سلامت انتخابات ایجاد کنند.
* ?جامعه روحانیت از هیچ کاندیدای اصولگرایی حمایت نمی کند? عنوان خبری است که در ستون دیگه چه خبر روزنامه ایران درج گردیده است.
در این خبر می خوانیم ، هر چند خبر دیدار دوباره ائتلاف 2+1 با آیت الله مهدوی کنی و آیت الله یزدی از سوی حجت الاسلام میر لوحی مسوول دفتر آیت الله مهدوی کنی تایید شد اما گویا باز هم اوضاع بر وفق مراد ائتلاف سه نفره اسولگرایان نبوده است چرا که یکی از اعضای جامعه روحانیت مبارز تاکید کرده که جامعه روحانیت فعلا از هیچ کاندیدای اصولگرا حمایت نمی کند.
در این خبر همچنین آمده است که حجت الاسلام شجونی گفته که مدل مورد اشاره حجت الاسلام پورمحمدی نسبت به سایر مدل هایی که دیگر گروه های اصولگرا ظراحی کرده اند مورد تایید جامعه روحانیت مبارز است.
شجونی اضافه کرده که از جزئیات این مدل اطلاعی ندارد.
* روزنامه اعتماد تحت عنوان، باید نگران اصولگرایان باشیم نوشت: نماینده اصلاح طلب مردم اردکان گفت: هر حزبی می تواند نامزد خودش را معرفی کند ولی اگر شرایط فراهم شود اصلاح طلبان به اجماع می رسند.
محمد رضا تابش، نماینده اصلاح طلب مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با فارس درباره تعدد کاندیداها در طیف اصلاحات برای انتخابات ریاست جمهوری آینده یادآور شد: تعدد نامزد ها خیلی خوب است ولی اگر شرایط فراهم شود تا اصلاح طلبان در انتخابات شرکت کنند به اجماع می رسند.
وی افزود: البته بهتر است در این شرایط نگران اصولگرایان باشیم: در این شرایط باید نگران مشارکت مردم هم بود و باید توجه کرد که زمینه حضور مردم با حضور انواع سلایق و تعدد کاندیداها فراهم می شود.
* مجتبی حسینی در مقاله ای در روزنامه اعتماد در خصوص اینکه حضور اصلاح طلبان در انتخابات انتحار سیاسی است یا روزنه یی برای ورود دوباره به قدرت؟ می نویسد: در حالی که اصولگرایان و رسانه های آنها در تکاپوی وارد کردن اصلاح طلبان به داستان انتخابات ریاست جمهوری هستند و هر روز اخبار ضد و نقیضی در این مورد منتشر می کنند، برخی از چهره های اصلاح طلب در گفت وگو با رسانه های رسمی اعلام کردند که در حال بررسی چگونگی حضور و کشف سبک اجماع در انتخابات هستند.
محمدجواد حق شناس عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی درباره ساز و کارهای انتخاباتی اصلاح طلبان برای انتخابات به چهار طرح: پارلمان اصلاح طلبان (ایده محمدعلی نجفی)، اتاق فکر (عبدالله نوری)، مناسک و مدالیته (کواکبیان) اشاره کرد.
حق شناس اما رییس جمهور دوره پیشین را نامزد اصلی جریان اصلاح طلبی اعلام کرد. او با
بیان اینکه تا آخر فروردین 92 به هر دلیلی رییس جمهور سابق کشور بنای نیامدن داشته باشد چهار ایده چگونگی اجماع اصلاح طلبان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
در ادامه این مقاله آمده است : عباس عبدی درباره آخرین تصمیمات اصلاح طلبان راجع به انتخابات ریاست جمهوری می گوید تا آنجا که اطلاع دارم، اکثریت فعالان اصلاح طلب از جمله کسانی که با آقای خاتمی از نظر ارتباط نزدیک ترند و جلسه دارند، بر حضور فعال در انتخابات توافق دارند، ولی تفاوت هایی هم میان آنان از حیث این برداشت وجود دارد.
مجید انصاری، عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز نیز همزمان با انتشار گزارش ویژه خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی که در آن مدعی ?تعیین شعار و استراتژی نهایی? تیم انتخاباتی رییس جمهور پیشین با حضور چهره هایی مانند محمد رضا خاتمی، محمدعلی نجفی، اسحاق جهانگیری، غلامحسین کرباسچی، عبدالله نوری و نجفقلی حبیبی شده بود طی اظهاراتی به پایبندی عملی رییس دولت اصلاحات به منویات رهبری نظام اشاره کرده است.
او درباره رفتار رییس دولت اصلاحات گفته است: ایشان حرمت والایی برای رهبری قائل بود و سعی می کردند دولت را در مدار وظایف قانونی پیش ببرند و بی جهت از رهبری خرج نکنند. ولی در جاهایی که دستور بوده یا سیاستگذاری بوده ایشان تلاش مضاعفی داشتند که تحقق پیدا کند. در جلسات دولت اتفاق می افتاد که ایشان با وزرای خود در برخی مسائل برخورد چالشی داشت و از رهبری خرج نمی کرد، ولی بعد ها معلوم می شد که این صلاح اندیشی رهبری بوده ولی ایشان نخواسته بودند به پای رهبری تمام کنند.
?اصلاح طلبی جدید با پیش شرط اثبات برادری - اصلاح طلبان انتخاباتی، اصلاح طلبان غیر انتخاباتی - خوف و رجای اصلاح طلبان، از دیگر محورهایی است که نویسنده در مقاله خود به تشریح آن ها پرداخته است.
* روزنامه وطن امروز زیر عنوان ، تلاش جامعتین وحدت اصولگرایان است نوشت:یک عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه تلاش جامعتین، وحدت اصولگرایان است، گفت که در جلسات شورای مرکزی این تشکل هنوز درباره مصادیق انتخابات ریاست جمهوری بحث و گفت وگویی نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین سید رضا تقو? در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: روندی که جامعتین در انتخابات آتی دنبال می کند، ایجاد وحدت و یکپارچگی در جریان اصولگراست و تحقق این موضوع بستگی به عملکرد احزاب و جریانات سیاسی اصولگرا دارد.
این عضو جامعه روحانیت مبارز در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر آنچه برای جامعه روحانیت مهم است، وحدت در جریان اصولگرا و جلوگیری از تفرق آرا در این جریان است.