متخصص کودکان گفت : کودکانی که به آلرژی غذایی مبتلا هستند ممکن است در آینده به آسم دچار شوند.
دکتر منصور بهرامی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: مطالعات مختلفی که در مراکز تحقیقاتی آسم و آلرژی انجام شده است که دخالت آلرژی های غذایی در بروز علایم آسم را مشخص کرده است .
به گفته وی شیوع آلرژی غذایی در همه کشورهای جهان در حال افزایش است و حدود 8 درصد از کودکان به نوعی از آلرژی غذایی رنج می برند.
بهرامی اظهار داشت : مهمترین علایم آلرژی غذایی در دستگاه تنفسی است که نشانه های این علایم شامل آبریزش بینی ، ریزش اشک همراه با التهاب ، عطسه ، خارش چشم و بینی ، التهاب حنجره ، سرفه های خشک ، خس خس سینه و تنگی نفس و آسم است .
دبیر علمی هشتمین کنگره تغذیه ، سلامت و آلرژی غذایی کودکان اضافه کرد : ارتباط بین حساسیت به تخم مرغ و بروز حساسیت تنفسی در آینده وجود دارد و حساسیت به آجیل ها نیز می تواند موجب بروز مشکلات تنفسی و آسم شود .
وی ادامه داد: رینیت آلرژیک (نوعی واکنش التهابی در مجاری تنفسی و بینی ) که در آلرژی غذایی دیده می شود می تواند همراه با علایم آلرژی غذایی در ارگان های دیگر مثل پوست ، گوارش و تنفس دیده شود .
بهرامی خاطر نشان کرد : تخم مرغ ، شیرگاو ، آجیل ، سویا ، ماهی ، حلزون ، بادام درختی ، مهمترین آلرژن ها هستند که موجب بروز علایم تنفسی می شود.
وی گفت : کودکانی که مبتلا به ?درماتیت آتوپیک? ( یک بیماری شایع ، خارش دار ، مزمن وعود کننده پوستی ) با منشا آلرژی غذایی بیشتر در معرض خطر آسم هستند و همچنین در آسم ها با منشا آلرژی غذایی علایم پوستی و گوارشی نیر همراه است .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود : در مطالعات که انجام شده است ارتباط منطقی آلرژی غذایی با درماتیت آتو پیک تایید شده و با شاخص آلرژی غذایی و قطع آن ها بهبودی و با افزودن آن ها بر رژیم غذایی باعث تشدید علایم بالینی شده است .
به گفته وی شیر ، تخم مرغ و آجیل 75 درصد در بروز ?درماتیت آتوپیک? نقش دارد و اگر سویا ، گندم ، و ماهی را اضافه کنیم تا 98 درصد علت درماتیت آتوپیک را در بر می گیرد.
بهرامی اظهار داشت : حذف این مواد غذایی در شیر خواران و مادران بار دار که سوابق حساسیتی در فامیل دارندبسیار مفید است .
وی افزود : مصرف شیر مادر به عنوان عامل بسیار مهم در پیشگیری ار درماتیت آتوپیک و سایر آلرژی ها پیش بینی شده است .