عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت : احتراق ناقص سوخت خودروها و گاز متصاعد شده از لنت ترمز می تواند به سرطان ریه منجر شود .
دکتر قمر تاج خان بابایی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگارعلمی ایرنا افزود: در شهرهای بزرگ به دلیل بالا بودن میزان آلودگی هوا- که از سوخت ناقص خودروها ناشی می شود- بیماری های تنفسی و ریوی به مراتب افزایش می یابد.
به گفته وی آزبست باعث ایجاد بیماری آزبستوزیس و سرطان تلور (سرطان پرده ریه )می شود که یک بیماری ریوی است که نقش مهمی در ایجاد سرطان ریه دارد.
خان بابایی با بیان اینکه سیستم تنفسی و ریه ها یکی از مهمترین فیلتر های سلامتی بدن است اضافه کرد : در هر تنفس مقدار زیادی هوا وارد ریه ها می شود و اکسیژن آن گرفته و به بافت ها بدن می رسد و سپس دی اکسید کرین از بافت ها گرفته می شود و از طریق دم و بازدم دفع می شود .
فوق تخصص ریه کودکان اظهار داشت : در صورتی که به هر دلیلی هر گونه آلودگی در هوا افزایش یابد بیماری های ریوی و مشکلات تنفسی در قشرهای آسیب پذیر به ویژه در کودکان ایجاد خواهد شد.
وی افزود:21 درصد از هوایی که ما تنفس می کنیم حاوی اکسیژن است و اگر به هر دلیلی میزان اکسیژنی که استنشاق می کنیم کاهش و گاز منو اکسید کربن افزایش یابد علایم کمبود اکسیژن مانند صعود به ارتفاعات و دود و آلودگی هوا ظاهر و فرد دچار تنگی نفس می شود .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد :میزان آلودگی هوا بر روی کودکانی که در حال رشد هستند تاثیر بسزایی دارد. آلودگی هوا همچنین می تواند در میزان یادگیری و ضریب هوشی کودکان تاثیرگذار باشدو یادگیری این کودکان را کاهش دهد.
به گفته وی آلودگی هوا بر روی رشد جنین داخل رحم مادر نیز تاثیر گذار است .
خان بابایی با اشاره به اینکه آلودگی هوا به دوطیف کودکان و سالمندان آسیب می رساند گفت :تعداد تنفس در کودکان بیش از بزرگسالان است و در روزهایی که هوا آلوده است به ریه های آنان آسیب جدی وارد می سازد .
وی گفت : علاوه بر بیماری های ریه و مشکلات تنفسی کودکان آلودگی هوا زمینه بروز آلرژی ها را افزایش می دهد .
فوق تخصص ریه کودکان افزود :آن دسته از افرادی که دارای بیماری های زمینه ای چون بیماری قلبی، بیماری ریوی ، نقص سیستم ایمنی ، بیماران سرطانی و شیمی درمانی هستند در روزهایی که هوا آلوده است از تردد در خیابان جدا خود داری کنند.