عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت : مصرف بی رویه آنتی بیوتیک در کودکان سرما خورده باعث ایجاد مقاومت میکروبی در بدن می شود و دوره بیماری را طولانی تر می کند .
دکتر ?قمر تاج خان بابایی ? روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگارعلمی ایرنا افزود : مصرف بی رویه انواع آنتی بیوتیک ها در دوران سرما خوردگی و همچنین انتخاب نادرست نوع آنتی بیوتیک منجر به مقاومت میکروبی می شود و مقاومت دارویی را در بدن ایجاد می کند.
به گفته وی بسیاری از والدین به محض سرما خوردگی فرزندانشان از داروخانه آنتی بیوتیک تهیه می کنند ولی انتخاب نوع آنتی بیوتیک و تجویز آن باید توسط پزشک معالج انجام شود و هر گونه اقدام در این خصوص کمکی به درمان کودکان نخواهد کرد .
وی ادامه داد: کودکان در دوران سرما خوردگی علایمی همچون آبریزش بینی ، سرفه و عطسه دارند که این علایم نشان می دهد که بدن در حال دفع ویروس هاست و در واقع این علایم نشان دهنده دفاع بدن در مقابل ویروس است .
فوق تخصص ریه کودکان به عفونت های تنفسی اشاره کرد و گفت : عفونت تنفسی فوقانی و تحتانی شایعترین انواع عفونت در دوران کودکی هستند .عفونت تنفسی فوقانی درانواع سرما خوردگی ها ، گوش درد ، گلو درد و التهاب حنجره و عفونت تنفسی تحتانی در بیماری ذات الریه وبرونشیت بروز می کند.
عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد بیماری آسم در کودکان گفت : آسم بیماری ایمونولوژیکی است که سیستم ایمنی بدن را درگیر می کند .عفونت ها می تواند حمله های آسم را تشدید کنند اما به تنهایی منجر به بیماری آسم در کودکان نمی شود .