عضو هیات مدیره انجمن بیماری های عفونی اطفان ایران گفت: والدین باید از خوددرمانی کودکان به شدت پرهیز کنند چراکه این مساله روند درمان بیماری های عفونی در کودکان را پیچیده تر می کند.
?حسین معصومی اصل? روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: در موارد بسیاری دیده شده است که خانواده ها با مشاهده علائمی شبیه به بیماری سرماخوردگی مانند تب و بی حالی در کودکان خود، شروع به خوددرمانی کرده و از مراجعه به پزشک خودداری می کنند.
وی با بیان اینکه در این گونه موارد خانواده ها اقدام به خوراندن آنتی بیوتیک به کودکان خود می کنند، افزود: از آنجایی که آنها اطلاع کافی در مورد نوع آنتی بیوتیک ها و مقدار مورد نیاز برای رفع بیماری ندارند، این اقدام باعث می شود که بصورت مقطعی علائم کاهش یافته و بیماری اصلی در کودک نهفته باقی بماند.
معصومی اصل گفت: شایع ترین بیماری های عفونی در کودکان، عفونت های دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی است.
دانشیار مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: برای تشخیص عفونت های شایع، کودکان غربالگری نمی شوند مگر اینکه علائم خاصی داشته باشند که باید ازسوی خانواده ها جدی گرفته شود.
معصومی اصل درخصوص بیماری عفونت ادراری در کودکان گفت: عفونت ادراری یکی از بیماری های خطرناک در کودکان است که در صورت بی توجهی و درمان های خودسرانه ممکن است در آینده به کلیه ها آسیب های جبران ناپذیری وارد کند.
وی تب، بی اشتهایی، دل درد، ادرار بدبو، روند کند رشد و عدم افزایش وزن در کودکان و به خصوص نوزادان را از علائم ابتلای احتمالی به عفونت ادراری عنوان کرد و گفت: در صورت مشاهده اینگونه علائم والدین باید به پزشک متخصص کودکان مراجعه کنند.
معصومی اصل خاطرنشان کرد که با یک آزمایش ساده ادرار می توان از مشکلات حاد بعدی پیشگیری کرد.
این متخصص بیماری های عفونی کودکان با بیان اینکه بیماری عفونت ادراری در کودکان دختر تاحدودی شایع تر است، افزود: درصورتی که کودکی به این بیماری مبتلا باشد، پس از درمان قطعی باید دستکم تا 2 سال تحت نظر باشد تا پزشک از عدم شروع مجدد این بیماری مطمئن شود.
معصومی اصل در مورد روش های تشخیصی و درمانی در مورد بیماری های عفونی کودکان در کشورمان گفت: با توجه به وجود مراکز متعدد درمانی و تعداد زیاد پزشکان متخصص، در زمینه تشخیص و درمان مشکل خاصی در کشور وجود ندارد و بیماری های عفونی کودکان در صورت مراجعه به موقع به پزشک، به سرعت تشخیص داده و کنترل می شود.