رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات(فتا) اصفهان گفت:شانس هر کاربر اینترنتی برای اینکه قربانی جرایم سایبری شود، یک به چهار است.
پلیس،سرهنگ ستار خسروی اظهار داشت:ویروس ها در دو سال گذشته 108 میلیون خانوار را مجبور به تعویض رایانه هایشان کرده اند.
وی با بیان اینکه تاکنون 222 هزار نوع مختلف ویروس رایانه ای شناخته شده است، گفت: شمار این ویروس ها نیز روزانه در حال افزایش است.
وی گفت:بدافزار به دودسته قابل هدایت و غیرقابل هدایت و کنترل تقسیم می شود و می تواند از طریق فایل سیستمیک شبکه کامپیوتری، اینترنت یا هر نوع وسیله نقل و انتقال داده، وارد رایانه های دیگری شود.
رییس پلیس فتای اصفهان افزود:این بدافزارها در اصل کدهایی است که با هدف ضربه زدن به یک یا چند رایانه یا مجموعه یک یا چند سیستم یا از بین بردن یا سرقت اطلاعات نوشته شده اند.
این مقام مسوول با بیان اینکه نوشتن ویروس در همه جای جهان، جرم تلقی شده است، گفت: نویسنده و ناشر آن، مسوول تمام خسارت وارده به رایانه های آلوده و خسارات ناشی از آن خواهد بود.
سرهنگ خسروی افزود:ویروس ها، قطعه کدهایی است که خود را در برنامه های میزبان کپی کرده و با اجرای برنامه اصلی به اهداف خود می رسد.
وی گفت:از میلیاردها رایانه در جهان صدها میلیون رایانه بدون محافظت و ایمنی رها شده که امکان آلودگی آنها در یک دقیقه متصور است.
رییس پلیس فتای اصفهان به کاربران اینترنت توصیه کرد: سیستم رایانه ای خود را به انواع نرم افزار ضدجاسوسی،ضدبدافزار و آنتی ویروس و فایروال مجهز و آنتی ویروس و ضد بدافزار سیستم خود را مرتب به روز رسانی کنند.
وی خاطرنشان کرد: کاربران برای ایمنی بیشتر و در صورت آلودگی سیستم خود، باید ارتباط آن را با شبکه و اینترنت قطع کنند.
این مقام انتظامی گفت: کاربران برای اینکه قربانی جرایم سایبری قرار نگیرند باید از ذخیره اطلاعات شخصی و ارزشمند خود در رایانه متصل به اینترنت بپرهیزند و هرگز به ایمیل های ناشناس پاسخ ندهند.
وی همچنین خاطرنشان کرد:به روز رسانی نکردن آنتی ویروس رایانه، شانس قربانی شدن کاربران در برابر جرایم سایبری را افزایش می دهد.