زنان بارداری که دچار اضافه وزن هستند، رشد کودک خود را دست کم در اوایل زندگی تحت تاثیر قرار می دهند.
به گزارش "تایم او ایندیا"، گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه "لووا" وزن و قد نوزادان مادران چاق و دچار اضافه وزن را با نوزادان مادران دارای وزن طبیعی مقایسه کردند.
بر خلاف انتظارات، نوزادانی مادران چاق و دچار اضافه وزن، وزن گیری کمتر و قد کوتاه تری نسبت به نوزادان مادران دارای وزن طبیعی داشتند. این امر از بدو تولد تا سه ماهگی نوزاد مشاهده شد.
نتایج این تحقیقات در نشریه Pediatrics منتشر شده است.
نوزادان مادران چاق و دچار اضافه وزن همچنین توده چربی کمتر نسبت به سایر نوزادان می گیرند. توده چربی در نوزادان برای رشد و توسعه مغزی بسیار ضروری است. به همین دلیل است که نوزاد انسان نسبت به نوزاد سایر پستانداران بیشترین توده چربی را دارد.
"کیت لارسون اوده" استادیار غدد اطفال و دیابت گفت: دریافته ایم کودکان مادران دارای اضافه وزن ، رشد طبیعی ندارند.
وی افزود: اگرچه آنچه که کشف کرده ایم صحت داشته باشد ، حاکی از آن است که اپیدمی چاقی به کودکان حتی در حالی که هنوز در رحم مادر هستند آسیب می رساند.
همچنین این مطالعه اهمیت پرداختن به خطر چاقی را پیش از آنکه زنان وارد سن بارداری شوند، افزایش می دهد. به گفته محققان در غیر این صورت تاثیرات منفی چاقی مادر گریبان گیر نسل بعدی می شود.
تحقیقات مختلف نشان داده است در کل، کودکان مادران چاق، از نظر وزنی در برخی موارد به همسالان خود که از مادران با وزن طبیعی متولد شده اند ، می رسند.
به گفته وی اما متاسفانه همچنین در خطر وزن گیری سریع در نوجوانی و چاق شدن قرار دارند که می تواند مشکلاتی را برای سلامتی آنها در طول عمرشان ایجاد کند.